Proste i szybkie śniadaniowe tosty z piekarnika

Nasze tosty śniadaniowe są mega proste w przygotowaniu. Dzięki nim rozpoczniesz w świetnym humorze każdy dzień. Czego chcieć więcej?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. chleb pełnoziarnisty
  2. 6 szt. surowy boczek plastry
  3. 3 szt. jajka
  4. 1/3 szkl. świeży szczypiorek posiekany
  5. 1/2 łyżeczki sól opcjonalnie
  6. 1/2 łyżeczki pieprz opcjonalnie
  7. 1/4 szkl. ser parmezan do posypania

Sposób przygotowania:

1. Podziel chleb pełnoziarnisty na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Podziel elementy na pół. W jednej części zrób otwory.

Obrazek

3. Na całych częściach ułóż po dwa plastry boczku. W kanapkach z otworem umieść po jednym jajku.

Obrazek

4. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temperatura 160 stopni Celsjusza.

Obrazek

5. Ułóż część z boczkiem. Następnie dodaj element z jajkiem. Posyp szczypiorkiem i parmezanem. Możesz również doprawić do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Babcia zawsze dodawała do rosołu. Teraz eksperci ostrzegają, że to szkodzi
Babcia zawsze dodawała do rosołu. Teraz eksperci ostrzegają, że to szkodzi
Czy trzeba płukać kaszę gryczaną przed gotowaniem? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Czy trzeba płukać kaszę gryczaną przed gotowaniem? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę