PrzepisDania główneDomowy sos słodko-kwaśny prosto z patelni

Domowy sos słodko-kwaśny prosto z patelni

Domowy sos słodko-kwaśny prosto z patelni
Pyszności

18.06.2019 12:00, aktual.: 08.09.2020 20:34

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dziś przychodzimy do Ciebie z przepisem na domowy sos słodko-kwaśny, który skradł nasze serca od pierwszego kęsa. Idealna kombinacja!

Składniki:

  1. 4 łyżki olej ryżowy
  2. 1 szt. marchewka
  3. 150 g ananas z puszki w kawałkach
  4. 200 g ryż
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1 szt. papryka czerwona
  8. 1 szt. cebula
  9. 1/3 szkl. przecier pomidorowy
  10. 1/2 szkl. zalewa z puszki ananasów
  11. 3 łyżki erytrytol
  12. 1 szt. limonka sok
  13. 100 g pędy bambusa
  14. 3 łyżki imbir starty

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż cebulę. Po chwili dodaj marchewkę.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: paprykę czerwoną, imbir oraz erytrytol.

Obraz

3. Nie zapomnij również o zalewie z puszki ananasów, soku z limonki oraz koncentracie pomidorowym.

Obraz

4. I na sam koniec na patelni powinny znaleźć się kawałki ananasa, pędy bambusa, sól oraz pieprz. Gotuj przez kilka minut na małym ogniu.

Obraz

5. Gotowy sos podawaj m.in. z ryżem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także