Przepis na domowe spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara z naszego przepisu zachwyci Cię już od pierwszego kęsa. Staniesz się jego wierną fanką, podobnie jak cała Twoja rodzina! Po prostu palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

To już kolejny nasz hit w ramach cyklu #pysznościodpodstaw ?

Składniki:

  1. 400 g makaron spagetti
  2. 2 szt. jajka
  3. 2 szt. żółtka
  4. 50 g ser parmezan starty
  5. 150 g boczek wędzony
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Do wrzącej osolonej wody wrzuć makaron.

Obrazek

2. Połącz ze sobą żółtka i dwa jajka.

Obrazek

3. Do mieszanki jajecznej dodaj pół chochli wody z gotującego się makaronu, parmezan oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. W garnku podsmaż boczek. Następnie dodaj do niego ugotowany makaron...

Obrazek

5. ...i wcześniej przygotowaną mieszankę. Ponownie wymieszaj.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis