13 produktów, które prawdopodobnie jadłeś w zły sposób przez całe swoje życie. Czas z tym skończyć!

Wszyscy jemy i wszyscy gotujemy. Bez tego nie moglibyśmy przeżyć. Jak się okazuje, nie zawsze jednak robimy to w prawidłowy sposób. Nie pozwól, aby przekąski Cię przechytrzyły i zacznij jeść prawidłowo. Te podpowiedzi na pewno Ci w tym pomogą.

Obrazek
Pyszności

Okazuje się, że istnieje wiele produktów, które prawdopodobnie od samego początku jesz w niewłaściwy sposób. Zobacz, jak temu zaradzić.

Gdy jesz tacos, użyj sałaty jako zabezpieczenia przed gorącem.
Użyj widelca, aby zamoczyć Oreo w mleku. Unikniesz w ten sposób zamoczenia palców.
Natnij parówki przed ugotowaniem na kształt spirali. Dokładniej się ugotują i wyglądają wspaniale.
Genialna metoda widoczna na zdjęciu sprawi, że jedzenie truskawek stanie się przyjemnością.
Dodaj kawałki papryki, aby zapobiec wyciekaniu smażonych jaj.
Wyciskanie cytryny to koszmar dla wielu z nas. Zastosuj metodę widoczną na zdjęciu, a koszmar minie.
Zaufaj nam, ta metoda naprawdę działa!
Znajdź dolną część opakowania, w którym znajduje się jedzenie. Rozłożysz je w prosty sposób, dzięki czemu spożywanie stanie się łatwiejsze.
Przygotuj tost francuski poprzez dodanie pokruszonych płatków zbożowych z żółtkiem. Cynamonowy francuski tost z posypką zbożową. Czemu nie?
Jak widać słomka może mieć wiele zastosowań. Wystarczy spojrzeć na poniższe zdjęcie.
Z której strony zaczynasz obieranie bananów? Zacznij to robić tak, jak pokazuje zdjęcie. Wystarczy, że odkroisz niewielki kawałek banana na samym końcu i  możesz zacząć cieszyć się jego smakiem.
Wybrane dla Ciebie
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni