Syn Magdy Gessler pilnie szuka pracownika. Jego wymagania są kuriozalne

Czasem wymagania pracodawców są kosmiczne. Tak jest w przypadku oferty pracy, którą na grupie Gastronomia Warszawska opublikował Tadeusz Muller, syn Magdy Gessler. Kiedy przeczytacie jego ogłoszenie, będziecie w szoku.

ObrazekTadeusz Muller (Instagram, Facebook)
Paulina Hermann

Wydaje się, że spełnienie wymagań do pracy w gastronomii nie jest zbyt trudne. Szczególnie że rekrutacje są zawsze otwarte, bo personel jest zbyt mały. Okazuje się, że nie zawsze tak jest. Czasem trzeba naprawdę bardzo dużo wiedzieć i umieć, a czytając niektóre oferty, można złapać się za głowę.

Tadeusz Muller szuka pracownika. Będzie miał on ważne zadanie

Syn Magdy Gessler swoją ofertę opublikował na facebookowej grupie Gastronomia Warszawska. Poszukuje osoby na stanowisko asystenta/asystentki digital native do pomocy przy projektach koncepcyjnych. Z ogłoszenia wynika, że pracownik nie będzie zajmował się obsługą gości ani przygotowywaniem posiłków. Wymagania dla kandydatów są naprawdę bardzo wysokie.

"Zajmujemy się wymyślaniem restauracji. Niedługo idę na tacierzyński, a projekty muszą się toczyć. Fee indywidualne od projektu 3k-5k miesięcznie na 1/3 etatu freelance. Możliwa umowa o pracę lub zlecenie. Najlepiej osoba zdolna, ale chcąca się jeszcze sporo nauczyć" - czytamy w ogłoszeniu.

Musi też spełnić szereg ciekawych wymagań

Na pierwszym miejscu pojawiło się stwierdzenie "osoba może być z nałogami", co sprawia, że oferta pracy już na początku wygląda ciekawie. Poza tym na liście znalazło się między innymi:

  • ogarnięcie w kuchni (można się domyślać, że chodzi o umiejętność gotowania lub przynajmniej zarządzania),
  • silne zainteresowanie gastronomią,
  • doświadczenie w street food,
  • rozumienie i znajomość trendów w gastronomii,
  • umiejętności operacyjno-desktopowe.

Tadeusz Muller wymaga również, by kandydat ogarniał Microsoft Office, szczególnie PowerPointa, by mógł robić fajne prezentacje. "Prezi i xcel" też przejdą. Trzeba mieć też pojęcie o business planningu oraz chociaż trochę ogarniać copywriting. Najważniejsza jest jednak kreatywność, a tą musimy poprzeć doświadczeniem.

Obrazek
Taką ofertę opublikował Tadeusz Muller (Facebook)

Jeśli więc spełniacie wszystkie wymagania, praca u syna Magdy Gessler stoi dla was otworem. Kto wie? Może to będzie bardzo ciekawa przygoda?

Wybrane dla Ciebie
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Może zastąpić jarzynową. Sprawdź, jak zrobić sałatkę milionera
Może zastąpić jarzynową. Sprawdź, jak zrobić sałatkę milionera
Zamiast barszczu czy grzybowej, gotuję postny rosół. Rodzina kręci nosem, ale po pierwszej łyżce każdy chwali
Zamiast barszczu czy grzybowej, gotuję postny rosół. Rodzina kręci nosem, ale po pierwszej łyżce każdy chwali
Zamiast gotować w kompocie, dodaję do pierogów. Dzieci zajadają jak szalone
Zamiast gotować w kompocie, dodaję do pierogów. Dzieci zajadają jak szalone
Spróbowałam we Włoszech. Zamiast sosu pomidorowego w środku czeka coś innego
Spróbowałam we Włoszech. Zamiast sosu pomidorowego w środku czeka coś innego
Mięciutki i aromatyczny boczek na święta. Sekretem jest specjalna marynata
Mięciutki i aromatyczny boczek na święta. Sekretem jest specjalna marynata
Nie lane i nie kładzione. Ciocia z Niemiec pokazała mi, jak zrobić szwabskie kluseczki do zupy i sosu
Nie lane i nie kładzione. Ciocia z Niemiec pokazała mi, jak zrobić szwabskie kluseczki do zupy i sosu
Każdy fan kurczaka zakocha się w tym przepisie. Aksamitny i pełen smaku sos robi robotę
Każdy fan kurczaka zakocha się w tym przepisie. Aksamitny i pełen smaku sos robi robotę
Większość nie wie, co oznacza sina obwódka wokół żółtka. Wyjaśnijmy raz na zawsze
Większość nie wie, co oznacza sina obwódka wokół żółtka. Wyjaśnijmy raz na zawsze
Tortillę zostawiam w szafce. Z tego placka robię najlepsze roladki
Tortillę zostawiam w szafce. Z tego placka robię najlepsze roladki
Niemiecki wynalazek nafaszerowany chemią i cukrem. Lepiej unikaj
Niemiecki wynalazek nafaszerowany chemią i cukrem. Lepiej unikaj
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀