Pyszności
19.08.2017 17:07, aktual.: 21.08.2017 09:03
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Gdyby ktoś kilka dni temu zapytał mnie czy przy użyciu zwykłej patelni można przygotować pyszną cytrynowo-migdałową tartę, pewnie odpowiedziałbym, że raczej nie. Jak się jednak okazuje, nie jest to wcale takie oczywiste. Zresztą sam się o tym przekonaj i koniecznie sprawdź co też dziś dla Ciebie przygotowaliśmy.
Składniki:
- 4 szt. jaja
- 3/4 szkl. cukier
- 1 szczypta sól
- 1/2 szkl. zmielone migdały
- 1/2 szkl. śmietanka 30%
- 1/2 szkl. krojone migdały
- 1 szt. cytryna sok/skórka
- 2 łyżki masło
- płatki migdały do dekoracji
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania: