PrzepisDania główneTarta z pomidorowymi kwiatkami

Tarta z pomidorowymi kwiatkami

Przeganiamy szarą i burą jesień genialnymi przepisami. I w tej roli z pewnością genialnie spisze się tarta z pomidorowymi kwiatki. Zresztą za moment sama się przekonasz!

Tarta z pomidorowymi kwiatkami
Pyszności

18.10.2020 | aktual.: 22.10.2020 17:40

W przygotowaniu warzyw do przepisu pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto na tarte
  2. 1 szt. jajko
  3. 2 łyżki oliwa z oliwek z podziałem na pół
  4. 1 łyżeczka czerwona papryka
  5. 1 łyżeczka kumin mielony
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1/4 szkl. parmezan
  9. 3 łyżki musztarda
  10. 4 szt. pomidory
  11. 1 szt. cukinia zielona mała
  12. 1 szt. cukinia żółta mała
  13. 1 szt. bakłażan mały
  14. 300 g mięso mielone z indyka
  15. 2 ząbki czosnek
  16. 1/3 szkl. pietruszka posiekana

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W tym celu połącz: mięso mielone, czosnek, pietruszkę, pieprz, sól, kumin mielony, czerwoną paprykę i oliwę z oliwek.

Obraz

2. Dokładnie wymieszaj i stwórz z mieszanki małe kulki.

Obraz

3. Teraz ponacinaj pomidora jak na zdjęciu poniżej.

Obraz

4. W formie na tartę umieść ciasto. Następnie rozprowadź na nim mieszankę z musztardy i jajka.

Obraz

5. Umieść w formie nacięte pomidory. W każdym warzywie ułóż wcześniej przygotowane mięsne kuleczki. Powstałe przerwy wypełnij plastrami warzyw.

Obraz

6. Całość polej oliwą z oliwek i posyp parmezanem. Wystające krawędzie ciasta złóż do środka, tworząc falbankę. Teraz wstaw formę do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie