To najdroższy pączek w Polsce. U Magdy Gessler jest dużo taniej

Od wielu tygodni nie milkną dyskusje na temat cen faworków i pączków u Magdy Gessler. Klienci narzekają, że choć pączki od znanej restauratorki są przepyszne, to kosztują krocie. Tymczasem w restauracji Kuby Wojewódzkiego, kupując pączka z nadzieniem pistacjowym i polewą z różowej czekolady, zapłacimy prawdziwą fortunę. Ile kosztuje pączek Kubu Wojewódzkiego?

ObrazekPączki - Pyszności; Foto Adobe Stock
Katarzyna Gileta

Ceny pączków u Magdy Gessler

Tłusty czwartek tuż tuż. Jest to ulubione święto wszystkich łasuchów. Tego dnia nie żałujemy sobie pączków, faworków czy oponek. Przed najlepszymi cukierniami, restauracjami i piekarniami ustawiają się kilometrowe kolejki. Klientów nie odstraszają nawet wysokie ceny słodkich łakoci.

Dotychczas wydawało się, że najdroższe pączki w Polsce oferuje Magda Gessler. W warszawskiej cukierni SłodkiSłony pączek z nadzieniem różanym, śliwkowym, czekoladowym lub malinowym kosztuje 18 złotych. Pączki w restauracji U Fukiera są o 3 złotych tańsze. Do wyboru mamy konfiturę różaną lub malinową.

Pączek Kuby Wojewódzkiego – cena dosłownie zwala z nóg

Kuba Wojewódzki, który prowadzi restaurację Niewinni Czarodzieje TrzyZero w Gdyni zdecydowanie pobił te ceny. Znany dziennikarz i showman oferuje pączki, których cena przyprawia o zawrót głowy. Są znacznie droższe od tych, serwowanych przez Magdę Gessler. Aby kupić jednego pączka od Kuby Wojewódzkiego, będziemy musieli sięgnąć głębiej do kieszeni.

Ile kosztuje pączek Kuby Wojewódzkiego? Cena jest zaporowa! Wynosi aż… 49 złotych. Jak wyjaśnia Kuba Wojewódzki, pączek jest wypełniony nadzieniem pistacjowym i oblany polewą malinową. Dodatkowo jest on obsypany jadalnym złotem i pudrem malinowym. Jeśli więc chcecie skosztować pączków ze złota, wybierzcie się do Gdyni.

Na naszym kanale YouTube znajdziesz przepis na fit sernik kinder bueno. Jeden kawałek tylko 200 kalorii:

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej