Tostowe rulony z pesto, szynką, mozarellą i suszonymi pomidorami

Lubisz tosty? Jeśli tak, już za chwilę udasz się do kuchni, aby przygotować pyszną przekąskę. Tostowe rulony z pesto, szynką, mozarellą i suszonymi pomidorami, sprawią, że natychmiast zgłodniejesz. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 6 kromek chleb tostowy
  2. 1/3 szkl. pesto zielone
  3. 6 plastrów szynka
  4. 6 szt. pomidory suszone w oleju
  5. 6 plastrów mozarella
  6. 1 szt. jajko
  7. 1 szkl. mleko
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1 szczypta zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:

1. Odetnij skórki i rozwałkuj chleb tostowy. Następnie rozprowadź pesto na całej powierzchni.

Obrazek

2. Ułóż szynkę, mozarellę i suszone pomidory. Pieczywo zwiń w rulon.

Obrazek

3. W misce połącz ze sobą jajko, mleko, pieprz, sól i zioła prowansalskie. Dobrze wymieszaj. Następnie każdy rulon umieść w misce z wcześniej przygotowaną mieszanką i przełóż do naczynia.

Obrazek

4. Ułóż ruloniki na patelni i smaż do chwili, aż się zarumienią z każdej strony.

Obrazek

5. Czyż nie wyglądają genialnie? A ich smak... po prostu genialny!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom