Tosty na 4 sposoby

Nie wiesz jak zaserwować tosty swojemu maluchowi? Dzięki nam, nigdy nie zabraknie Ci pomysłów ? Przyda się każdemu rodzicowi ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Tosty na słodko

  1. 1 szczypta cukier
  2. 6 kromek chleb tostowy
  3. 1/2 tabliczki czekolada
  4. 1/2 szt. banan
  5. 6 szt. herbatniki maślane pokruszone
  6. 1/2 opakowania serek śmietankowy
  7. 5 szt. truskawki pokrojone drobno
  8. 1/2 łyżeczki sok z cytryny
  9. 1 łyżeczka cukier puder
  10. 1 szt. jabłko
  11. 1,5 łyżeczki cukier brązowy
  12. 1 łyżeczka cynamon
  13. 1/4 szkl. woda
  14. 2 szt. jajka
  15. 3/4 szkl. mleko
  16. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

Tosty na słono

  1. 2 szt. jajka
  2. 1/3 szkl. mleko
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 2 kromki chleb tostowy
  6. 2 plastry szynka
  7. 1 plaster ser

Sposób przygotowania:

1. W głębokim talerzu połącz ze sobą jajka, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Na chlebie tostowy ułóż plastry szynki i sera. Na wierzchu umieść drugą kromkę chleba. Obtocz w przygotowanej wcześniej mieszance i podsmaż na patelni.

Obrazek

3. Aby przygotować tosty na słodko, połącz ze sobą jajka, mleko, cukier i ekstrakt waniliowy.

Obrazek

4. Pierwszy tost przygotujesz przy pomocy czekolady i banana, które powinieneś umieścić w chlebie tostowym. Następnie obtocz w przygotowanej mieszance jajecznej i pokruszonych herbatnikach. Podsmaż na patelni.

Obrazek

5. Drugi tost, to nic innego jak połączenie serka śmietankowego, truskawek, soku z cytryny i cukru pudru. Wystarczy, że umieścisz mieszankę serową w chlebie tostowym, obtoczysz w jajkach i podpieczesz na patelni.

Obrazek

6. I na koniec tost z jabłkami. Aby go przygotować, na patelni połącz ze sobą jabłko, cukier brązowy, cynamon i wodę. Przygotowany miks przełóż do chleba tostowego, obtocz w jajecznej miksturze i podpiecz na patelni.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji