Wstrząsający widok w "MasterChefie". Magda Gessler prawie uciekła

Magda Gessler po raz kolejny pokazała na planie "MasterChefa", że kiedy coś jej nie pasuje, to nie gryzie się w język. Jeden z uczestników musiał poradzić sobie z ostrą krytyką restauratorki. Trzeba jednak przyznać, że jego danie rzeczywiście nie zasługiwało na peany...

Magda Gessler nie gryzła się w językMagda Gessler nie gryzła się w język
Źródło zdjęć: © TVN

Nowy, dwunasty już sezon "MasterChefa" od samego początku wzbudza spore emocje. Powiększone o Tomasza Jakubiaka jury nie pieści się z uczestnikami, atmosfera jest gęsta, a zadania przewidziane dla kucharzy — niezwykle trudne. Brutalne słowa sypią się jak śnieg na zimę, przez co show TVN-u sprawia wrażenie ostrej jazdy bez trzymanki. Oczywiście główną rolę gra w tym Magda Gessler.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kurczak w kremowym sosie cytrynowym to idealny przepis dla zabieganych. Na sam widok cieknie ślinka

Chociaż przywykliśmy już do tego, że słownik restauratorki nie uznaje pojęcia eufemizmu, to jej występ w dwunastej edycji "MasterChefa" to prawdziwa makabra. Dopiero co pisaliśmy o tym, że Gessler nazwała przyrządzone przez jednego z uczestników danie odchodami, a już słynna kucharka dorzuciła do pieca kolejne ostre słowa. Darek Lisowski, jeden z uczestników, musiał zmierzyć się z naprawdę bezlitosną krytyką.

"Wygląda, jakbyś kogoś zaszlachtował"

Trzeci odcinek tegorocznego "MasterChefa" okazał się dla zawodników twardym orzechem do zgryzienia. Nieopierzeni kucharze otrzymali zadanie stworzenia dań inspirowanych... plażowymi dmuchańcami. Wygląd dań nie mógł być więc przypadkowy, a jednocześnie zachwycać smakiem. Jak tego dokonać? Niektórym poszło dobrze, innym — bardzo źle.

Darek Lisowski, 42-letni handlowiec ze Szczecina aspirujący do tytułu Master Chefa, postanowił przyrządzić potrawę o naprawdę "letnich" smakach. Kiedy członkowie jury wysłuchiwali jego słów o tym, co znajduje się na talerzu, nie mogli uwierzyć własnym uszom. Magda Gessler skryła twarz za bujną czupryną, Ania Starmach nie dała rady powstrzymać oznak obrzydzenia, Michel Moran śmiał się wniebogłosy, a Tomasz Jakubiak zastygł niczym rzeźba z brązu. Jakie danie spowodowało taką reakcję?

Było to ceviche z łososia i krewetki, podane z sałatką arbuzową z pomidorkami, chipsami z szynki serrano, truskawkami zmiksowanymi z pietruszką i szpinakiem, polane malinowym sosem winegret i cytrusami. To połączenie nie przypadło jurorom do gustu. A jednak to nie ono było największym problemem, tylko sposób jego podania.

To danie nie zachwyciło jurorów. "Jakbyś kogoś zaszlachtował"
To danie nie zachwyciło jurorów. "Jakbyś kogoś zaszlachtował" © TVN

Magda Gessler zapytała Darka, o co mu chodziło w tym daniu. "O to, żebyśmy wszyscy wyszli?" - dodała kąśliwie. Kiedy uczestnik próbował się bronić, restauratorka wykazała się absolutnym brakiem litości. Przypomniała 42-latkowi, że je się również oczami, a jego danie wygląda, jakby kogoś zaszlachtował.

Zgadzasz się z tą opinią Magdy Gessler?

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej