Uczestnik "MasterChefa" chciał zrobić purée. Gdy Magda Gessler zobaczyła, myślała, że to odchody

Nie każde danie musi pięknie wyglądać, żeby doskonale smakować. A jednak kwestia estetyki jest tu bardzo ważna — przecież je się również oczami. Temu uczestnikowi "MasterChefa" ewidentnie poszło coś nie tak. Stworzone przez niego purée wyglądało... źle. Magda Gessler nie gryzła się w język.

Magda Gessler ostro skomentowała danie jednego z uczestników programu "MasterChef"Magda Gessler ostro skomentowała danie jednego z uczestników programu "MasterChef"
Źródło zdjęć: © fot. Instagram

3 sierpnia 2023 roku wystartowała dwunasta już seria popularnego show TVN-u "MasterChef". Czternastu kucharzy stanęło w kulinarne szranki, a gra jest warta świeczki. Zwycięzca zabierze ze sobą 100 tysięcy złotych i otwarte na oścież drzwi do kariery.

W jury "MasterChefa" zasiedli standardowo już Michel Morone, Anna Starmach i Magda Gessler. Przy okazji dwunastego sezonu show do tej zacnej obsady dołączył również Tomasz Jakubiak — zdolny kucharz, o którym już nieraz tu pisaliśmy. A jednak to nie jemu, tylko Magdzie Gessler przyszło zmierzyć się z niełatwą oceną przyrządzonego przez jednego z uczestników purée. Słynna restauratorka nie przebierała w słowach.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pieczona karkówka z owocowym dodatkiem. Rozpływa się w ustach

Przykre, ale oczywiste skojarzenie

Do pewnego momentu drugi odcinek "MasterChefa" przebiegał zupełnie normalnie. Uczestnicy dwoili się i troili, by olśnić swoimi daniami członków jury. Ci tymczasem, jak to mają w zwyczaju, przechadzali się po studyjnej kuchni, śledząc poczynania zawodników i w razie potrzeby racząc ich mądrymi podpowiedziami.

W pewnym momencie do jednego z pretendentów do tytułu "Master Chefa" podeszła Magda Gessler. Maciej, bo tak brzmi imię tego śmiałka, przygotowywał akurat swoje popisowe danie. Jednym z jego elementów było purée szczawiowo-szparagowe. Kiedy Magda Gessler je zobaczyła, zaniemówiła. Ale tylko na chwilę.

"Jesteś przekonany, że ono jest szczawiowo-szparagowe?" - zapytała Macieja restauratorka. Ten na chwilę zamilkł, ewidentnie zastanawiając się, jak ustosunkować się do słów członkini jury. Przyglądał się swojemu purée, kiedy Gessler, nie czekając na odpowiedź, dodała: to wygląda jak g*wno.

Słysząc to, Maciej roześmiał się nerwowo, ale jedno musimy mu przyznać — zachował w tym wszystkim twarz. "Jeszcze zastanowię się, czy będę to podawał" - powiedział z humorem. Przyznał jednak, że nie wie, dlaczego jego purée nabrało tego nieapetycznego koloru. Wbrew wszystkiemu wziął jednak trochę na palec i spróbował, po czym ostatecznie zdecydował się wyrzucić potrawę.

Czyżby smakowała równie źle, jak wyglądała?

Wybrane dla Ciebie

Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Ten deser smakuje jak grzeszna rozpusta. Lepiej od razu zrób podwójną porcję
Ten deser smakuje jak grzeszna rozpusta. Lepiej od razu zrób podwójną porcję
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze