Uczestnik "MasterChefa" chciał zrobić purée. Gdy Magda Gessler zobaczyła, myślała, że to odchody

Nie każde danie musi pięknie wyglądać, żeby doskonale smakować. A jednak kwestia estetyki jest tu bardzo ważna — przecież je się również oczami. Temu uczestnikowi "MasterChefa" ewidentnie poszło coś nie tak. Stworzone przez niego purée wyglądało... źle. Magda Gessler nie gryzła się w język.

Magda Gessler ostro skomentowała danie jednego z uczestników programu "MasterChef"Magda Gessler ostro skomentowała danie jednego z uczestników programu "MasterChef"
Źródło zdjęć: © fot. Instagram

3 sierpnia 2023 roku wystartowała dwunasta już seria popularnego show TVN-u "MasterChef". Czternastu kucharzy stanęło w kulinarne szranki, a gra jest warta świeczki. Zwycięzca zabierze ze sobą 100 tysięcy złotych i otwarte na oścież drzwi do kariery.

W jury "MasterChefa" zasiedli standardowo już Michel Morone, Anna Starmach i Magda Gessler. Przy okazji dwunastego sezonu show do tej zacnej obsady dołączył również Tomasz Jakubiak — zdolny kucharz, o którym już nieraz tu pisaliśmy. A jednak to nie jemu, tylko Magdzie Gessler przyszło zmierzyć się z niełatwą oceną przyrządzonego przez jednego z uczestników purée. Słynna restauratorka nie przebierała w słowach.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pieczona karkówka z owocowym dodatkiem. Rozpływa się w ustach

Przykre, ale oczywiste skojarzenie

Do pewnego momentu drugi odcinek "MasterChefa" przebiegał zupełnie normalnie. Uczestnicy dwoili się i troili, by olśnić swoimi daniami członków jury. Ci tymczasem, jak to mają w zwyczaju, przechadzali się po studyjnej kuchni, śledząc poczynania zawodników i w razie potrzeby racząc ich mądrymi podpowiedziami.

W pewnym momencie do jednego z pretendentów do tytułu "Master Chefa" podeszła Magda Gessler. Maciej, bo tak brzmi imię tego śmiałka, przygotowywał akurat swoje popisowe danie. Jednym z jego elementów było purée szczawiowo-szparagowe. Kiedy Magda Gessler je zobaczyła, zaniemówiła. Ale tylko na chwilę.

"Jesteś przekonany, że ono jest szczawiowo-szparagowe?" - zapytała Macieja restauratorka. Ten na chwilę zamilkł, ewidentnie zastanawiając się, jak ustosunkować się do słów członkini jury. Przyglądał się swojemu purée, kiedy Gessler, nie czekając na odpowiedź, dodała: to wygląda jak g*wno.

Słysząc to, Maciej roześmiał się nerwowo, ale jedno musimy mu przyznać — zachował w tym wszystkim twarz. "Jeszcze zastanowię się, czy będę to podawał" - powiedział z humorem. Przyznał jednak, że nie wie, dlaczego jego purée nabrało tego nieapetycznego koloru. Wbrew wszystkiemu wziął jednak trochę na palec i spróbował, po czym ostatecznie zdecydował się wyrzucić potrawę.

Czyżby smakowała równie źle, jak wyglądała?

Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ekspresowy sernik, którego nie może zabraknąć podczas świąt. Znika do ostatniego okruszka
Ekspresowy sernik, którego nie może zabraknąć podczas świąt. Znika do ostatniego okruszka
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀