Poruszona Magda Gessler nagrała filmik. "Budynek przypominał prosektorium"

Magda Gessler, niekwestionowana królowa polskiej gastronomii, wraca w nowym sezonie "Kuchennych rewolucji", by stawić czoła wyzwaniom restauratorów. Już od pierwszego odcinka polecą iskry. Zobaczcie, jak gwiazda zareagowała na widok restauracji na Kaszubach.

Magda GesslerMagda Gessler
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Odwaga i umiejętności kulinarne Magdy Gessler nadal inspirują, a "Kuchenne rewolucje" stają się naszą ostatnią nadzieją na ratunek dla wielu upadających lokali gastronomicznych. W nadchodzącym sezonie Magda Gessler zabierze nas w kulinarne podróże po Polsce, naprawiając błędy i przynosząc nowe pomysły.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pieczona karkówka z owocowym dodatkiem. Rozpływa się w ustach

Magda Gessler zmieni prosektorium w restaurację?

Pierwszym lokalem, który stanie w obliczu rewolucji Magdy Gessler, jest restauracja "Cooking and events" w malowniczej Czarnej Dąbrówce na skraju Kaszub. Prowadzący ją Sebastian to marzyciel, który włożył całe serce i pół miliona złotych w remont lokalu, marząc o sukcesie. Jednak pandemia pokrzyżowała jego plany, anulując wszystkie zaplanowane imprezy okolicznościowe.

Magda Gessler udostępniła na Instagramie filmik, w którym zaprasza na pierwszy odcinek nowego sezonu "Kuchennych rewolucji" w nietypowym stylu. Restauratorka zwierzyła się, że widok lokalu Sebastiana przeraził ją. Porównała go do prosektorium.

- Na Kaszubach postawiono mnie przed budynkiem, który nie przypominał restauracji, a raczej prosektorium. Byłam w ogromnym szoku (...) - przyznała Magda Gessler.

Walka o przetrwanie

Sebastian musi zmierzyć się z trudnościami, takimi jak ogromne koszty utrzymania restauracji, które sięgają nawet 30 tysięcy złotych miesięcznie. Dzienne obroty wynoszą zaledwie 44 zł, a jego matka, doświadczona kucharka, obawia się, że syn przyjmuje na siebie zbyt wiele. Mimo własnej poważnej choroby zdecydowana jest wesprzeć go w prowadzeniu lokalu.

Magda Gessler jest ostatnią deską ratunku dla Sebastiana i wielu innych restauratorów. Jej doświadczenie i metody, zdobyte przez lata pracy w branży gastronomicznej, mogą okazać się kluczem do odwrócenia losów upadających lokali. Czy Magda Gessler odnajdzie sedno problemów Sebastiana? Czy znajdzie przepis na sukces i przyczyni się do odratowania polskiej restauracji?

Nadchodzący sezon "Kuchennych rewolucji" obiecuje wiele niespodzianek i wzruszeń, a Magda Gessler pozostaje naszą nadzieją na odrodzenie polskiej gastronomii.

Wybrane dla Ciebie
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie