Poruszona Magda Gessler nagrała filmik. "Budynek przypominał prosektorium"

Magda Gessler, niekwestionowana królowa polskiej gastronomii, wraca w nowym sezonie "Kuchennych rewolucji", by stawić czoła wyzwaniom restauratorów. Już od pierwszego odcinka polecą iskry. Zobaczcie, jak gwiazda zareagowała na widok restauracji na Kaszubach.

Magda GesslerMagda Gessler
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Odwaga i umiejętności kulinarne Magdy Gessler nadal inspirują, a "Kuchenne rewolucje" stają się naszą ostatnią nadzieją na ratunek dla wielu upadających lokali gastronomicznych. W nadchodzącym sezonie Magda Gessler zabierze nas w kulinarne podróże po Polsce, naprawiając błędy i przynosząc nowe pomysły.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pieczona karkówka z owocowym dodatkiem. Rozpływa się w ustach

Magda Gessler zmieni prosektorium w restaurację?

Pierwszym lokalem, który stanie w obliczu rewolucji Magdy Gessler, jest restauracja "Cooking and events" w malowniczej Czarnej Dąbrówce na skraju Kaszub. Prowadzący ją Sebastian to marzyciel, który włożył całe serce i pół miliona złotych w remont lokalu, marząc o sukcesie. Jednak pandemia pokrzyżowała jego plany, anulując wszystkie zaplanowane imprezy okolicznościowe.

Magda Gessler udostępniła na Instagramie filmik, w którym zaprasza na pierwszy odcinek nowego sezonu "Kuchennych rewolucji" w nietypowym stylu. Restauratorka zwierzyła się, że widok lokalu Sebastiana przeraził ją. Porównała go do prosektorium.

- Na Kaszubach postawiono mnie przed budynkiem, który nie przypominał restauracji, a raczej prosektorium. Byłam w ogromnym szoku (...) - przyznała Magda Gessler.

Walka o przetrwanie

Sebastian musi zmierzyć się z trudnościami, takimi jak ogromne koszty utrzymania restauracji, które sięgają nawet 30 tysięcy złotych miesięcznie. Dzienne obroty wynoszą zaledwie 44 zł, a jego matka, doświadczona kucharka, obawia się, że syn przyjmuje na siebie zbyt wiele. Mimo własnej poważnej choroby zdecydowana jest wesprzeć go w prowadzeniu lokalu.

Magda Gessler jest ostatnią deską ratunku dla Sebastiana i wielu innych restauratorów. Jej doświadczenie i metody, zdobyte przez lata pracy w branży gastronomicznej, mogą okazać się kluczem do odwrócenia losów upadających lokali. Czy Magda Gessler odnajdzie sedno problemów Sebastiana? Czy znajdzie przepis na sukces i przyczyni się do odratowania polskiej restauracji?

Nadchodzący sezon "Kuchennych rewolucji" obiecuje wiele niespodzianek i wzruszeń, a Magda Gessler pozostaje naszą nadzieją na odrodzenie polskiej gastronomii.

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane