WAŻNE
TERAZ

Wojska sojusznicze w Ukrainie? Oświadczenie po negocjacjach

Poruszona Magda Gessler nagrała filmik. "Budynek przypominał prosektorium"

Magda Gessler, niekwestionowana królowa polskiej gastronomii, wraca w nowym sezonie "Kuchennych rewolucji", by stawić czoła wyzwaniom restauratorów. Już od pierwszego odcinka polecą iskry. Zobaczcie, jak gwiazda zareagowała na widok restauracji na Kaszubach.

Magda GesslerMagda Gessler
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

Odwaga i umiejętności kulinarne Magdy Gessler nadal inspirują, a "Kuchenne rewolucje" stają się naszą ostatnią nadzieją na ratunek dla wielu upadających lokali gastronomicznych. W nadchodzącym sezonie Magda Gessler zabierze nas w kulinarne podróże po Polsce, naprawiając błędy i przynosząc nowe pomysły.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pieczona karkówka z owocowym dodatkiem. Rozpływa się w ustach

Magda Gessler zmieni prosektorium w restaurację?

Pierwszym lokalem, który stanie w obliczu rewolucji Magdy Gessler, jest restauracja "Cooking and events" w malowniczej Czarnej Dąbrówce na skraju Kaszub. Prowadzący ją Sebastian to marzyciel, który włożył całe serce i pół miliona złotych w remont lokalu, marząc o sukcesie. Jednak pandemia pokrzyżowała jego plany, anulując wszystkie zaplanowane imprezy okolicznościowe.

Magda Gessler udostępniła na Instagramie filmik, w którym zaprasza na pierwszy odcinek nowego sezonu "Kuchennych rewolucji" w nietypowym stylu. Restauratorka zwierzyła się, że widok lokalu Sebastiana przeraził ją. Porównała go do prosektorium.

- Na Kaszubach postawiono mnie przed budynkiem, który nie przypominał restauracji, a raczej prosektorium. Byłam w ogromnym szoku (...) - przyznała Magda Gessler.

Walka o przetrwanie

Sebastian musi zmierzyć się z trudnościami, takimi jak ogromne koszty utrzymania restauracji, które sięgają nawet 30 tysięcy złotych miesięcznie. Dzienne obroty wynoszą zaledwie 44 zł, a jego matka, doświadczona kucharka, obawia się, że syn przyjmuje na siebie zbyt wiele. Mimo własnej poważnej choroby zdecydowana jest wesprzeć go w prowadzeniu lokalu.

Magda Gessler jest ostatnią deską ratunku dla Sebastiana i wielu innych restauratorów. Jej doświadczenie i metody, zdobyte przez lata pracy w branży gastronomicznej, mogą okazać się kluczem do odwrócenia losów upadających lokali. Czy Magda Gessler odnajdzie sedno problemów Sebastiana? Czy znajdzie przepis na sukces i przyczyni się do odratowania polskiej restauracji?

Nadchodzący sezon "Kuchennych rewolucji" obiecuje wiele niespodzianek i wzruszeń, a Magda Gessler pozostaje naszą nadzieją na odrodzenie polskiej gastronomii.

Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟