PrzepisDania główneZakręcona krowa, czyli wołowa rolada

Zakręcona krowa, czyli wołowa rolada

Tym razem przychodzimy z przepisem na pyszną roladę, w której dominuje mięso ? Jeśli lubicie takie połączenia, ten przepis powstał właśnie dla Was ❤️

Zakręcona krowa, czyli wołowa rolada
Pyszności

21.07.2018 | aktual.: 22.07.2018 10:13

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  1. 1,5 kg mięso wołowe mielone
  2. 40 g bułka tarta
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 2 łyżki papryka słodka
  5. 1/2 łyżki pieprz
  6. 2 łyżki musztarda
  7. 2 opakowania boczek w plastarch
  8. 6 plastrów szynka
  9. 15 plastrów żółty ser
  10. 60 g szpinak
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mięso wołowe, bułkę tartą, sól, słodką paprykę, pieprz oraz musztardę. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Na papierze do pieczenia ułóż dwa rzędy z boczku w plastrach. Na wierzchu stwórz kolejną warstwę z mieszanki z mięsem wołowym.

Obraz

3. Następnie ułóż plastry żółtego sera oraz szpinak.

Obraz

4. Zwiń w rulon i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz