Zaczął wkładać mięso mielone do środka cebuli. Na widok efektu końcowego dostałam ślinotoku!

Jesteś dobrym kucharzem? Znajomi są pod wrażeniem tego, jak przyrządzasz potrawy? Zaufaj mi, że nie widziałeś jeszcze wszystkiego!

Obrazek
Frania

Ten przepis na początku nie wydaje się zbyt ciekawy, ale z każdą sekundą zaczyna intrygować coraz bardziej... aż cieknie ślinka! Chyba już wiesz, co zrobisz na następnym grillu? Zaskoczysz swoich gości i po raz kolejny udowodnisz, że kreatywność to nieodzowna cecha każdego dobrego kucharza.

Grillowane mięsne kule w cebuli.

Czas przygotowania składników: 10 minut.

Czas gotowania/smażenia: około 60 minut. Wszystko zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku lub na grillu.

Porcja dla 4 osób.

Składniki:

- pół kilograma wołowiny

- 2 żółte cebule

- 1 opakowanie boczku

- posiekana pietruszka, pieczarki i cebulka (według uznania)

- 1 łyżka ketchupu

- 1 łyżeczka sosu sojowego i Worcester

- 1 łyżka brązowego cukru i sosu barbecue

Przygotowanie:

Oczywiście najważniejsze jest to, aby odpowiednio rozgrzać grill w taki sposób, aby się nie dymił.

Większość składników zazwyczaj każdy z nas ma w domu.

1

Zacznij od obrania cebuli i wyodrębnienia z nich 'muszelek' takich jak na zdjęciu.

2

Do mielonego mięsa dodaj pietruszkę, ketchup, sosy, pieczarki, przyprawy i posiekaną cebulkę. Wymieszaj wszystko dokładnie.

3

Z gotowej masy uformuj kule i otocz je dwoma połówkami 'cebulowych muszelek'.

4

To, co powstało owiń boczkiem. Konstrukcję zabezpiecz wykałaczkami.

5

Kule połóż na grilla i cierpliwie czekaj na efekty. Gdy weźmiesz pierwszy kęs, będziesz wiedział o co mi chodzi. Czas pieczenia to około 40 minut. Podczas ostatnich 10 minut, posmaruj cebulową kulę swoim ulubionym sosem do barbecue.

6

Gotowe danie posyp pietruszką i delektuj się jego smakiem.

7

Wybrane dla Ciebie

Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków