Zaczął wkładać mięso mielone do środka cebuli. Na widok efektu końcowego dostałam ślinotoku!

Jesteś dobrym kucharzem? Znajomi są pod wrażeniem tego, jak przyrządzasz potrawy? Zaufaj mi, że nie widziałeś jeszcze wszystkiego!

Obrazek
Frania

Ten przepis na początku nie wydaje się zbyt ciekawy, ale z każdą sekundą zaczyna intrygować coraz bardziej... aż cieknie ślinka! Chyba już wiesz, co zrobisz na następnym grillu? Zaskoczysz swoich gości i po raz kolejny udowodnisz, że kreatywność to nieodzowna cecha każdego dobrego kucharza.

Grillowane mięsne kule w cebuli.

Czas przygotowania składników: 10 minut.

Czas gotowania/smażenia: około 60 minut. Wszystko zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku lub na grillu.

Porcja dla 4 osób.

Składniki:

- pół kilograma wołowiny

- 2 żółte cebule

- 1 opakowanie boczku

- posiekana pietruszka, pieczarki i cebulka (według uznania)

- 1 łyżka ketchupu

- 1 łyżeczka sosu sojowego i Worcester

- 1 łyżka brązowego cukru i sosu barbecue

Przygotowanie:

Oczywiście najważniejsze jest to, aby odpowiednio rozgrzać grill w taki sposób, aby się nie dymił.

Większość składników zazwyczaj każdy z nas ma w domu.

1

Zacznij od obrania cebuli i wyodrębnienia z nich 'muszelek' takich jak na zdjęciu.

2

Do mielonego mięsa dodaj pietruszkę, ketchup, sosy, pieczarki, przyprawy i posiekaną cebulkę. Wymieszaj wszystko dokładnie.

3

Z gotowej masy uformuj kule i otocz je dwoma połówkami 'cebulowych muszelek'.

4

To, co powstało owiń boczkiem. Konstrukcję zabezpiecz wykałaczkami.

5

Kule połóż na grilla i cierpliwie czekaj na efekty. Gdy weźmiesz pierwszy kęs, będziesz wiedział o co mi chodzi. Czas pieczenia to około 40 minut. Podczas ostatnich 10 minut, posmaruj cebulową kulę swoim ulubionym sosem do barbecue.

6

Gotowe danie posyp pietruszką i delektuj się jego smakiem.

7
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo