PrzepisPrzekąskiZapiekane kiełbaski w cieście z rozpływającym się serem camembert
Zapiekane kiełbaski w cieście z rozpływającym się serem camembert
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie zapiekanych kiełbasek w cieście z rozpływającym się serem camembert.
Składniki:
400 g ciasto francuskie
8 szt. kiełbaski
250 g ser camembert
szczypiorek posiekany
Sposób przygotowania:
1. Ułóż kiełbaski w ciasto francuskie i zawiń je w nie.
2. Każdą zawiniętą kiełbaskę pokrój na ok. 5 mniejszych części.
3. Na środku naczynia żaroodpornego połóż ser camembert. Dookoła niego poukładaj kawałki kiełbasek w cieście. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C i piecz przez 20 minut.
4. Po 20 minutach wyjmij naczynie z piekarnika. Odkrój górę sera camembert. Jeżeli masz ochotę, posyp go posiekanym szczypiorkiem.