Zupa idealna na odchudzanie. Zajadał się nią prezydent, a efekty zobaczyła cała Polska
Chcesz schudnąć kilka kilogramów, ale nie masz pomysłów na zdrowe, wartościowe i mało kaloryczne posiłki? Prezentujemy jeden z najciekawszych i najprostszych przepisów, który idealnie sprawdzą się na czas redukcji. Oto zupa z kapusty. Co ciekawe, jakiś czas temu zajadał się nią prezydent Aleksander Kwaśniewski. Dzięki niej udało mu się zrzucić zbędne kilogramy.
30.06.2023 17:30
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Podpowiadamy, jak przygotować zupę, dzięki której kilogramy lecą w dół jak szalone. Na własnej skórze o jej wyjątkowym działaniu przekonał się nawet Aleksander Kwaśniewski. Dlaczego więc nie spróbować? Podpowiadamy, jak przygotować zupę z kapusty na odchudzanie.
Zupa z kapusty — przepis. Propozycja niskokalorycznego posiłku idealna na odchudzanie
Zupa kapuściana to świetna propozycja dla tych, którzy chcą zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Warzywo te ma właściwości przeciwnowotworowe i przeciwzapalne. A sama zupa bogata jest w warzywa i niskokaloryczna. O jej dobroczynnych właściwościach przekonał się prezydent Aleksander Kwaśniewski. Kilkanaście lat temu przeszedł na dietę kapuścianą i zajadał się tą zupą. Udało mu się stracić wówczas sporo kilogramów. Od tamtej pory dieta ta nazywana jest dietą prezydencką.
Jak zrobić zupę kapuścianą z diety prezydenckiej? Podpowiadamy.
Składniki:
- główka dowolnej kapusty,
- 6 średnich cebul ze szczypiorem,
- 4 łodygi selera naciowego,
- 2 papryki,
- 8 pomidorów lub 2 puszki pomidorów,
- dowolne zioła.
Zupa kapuściana na zbędne kilogramy. Jej delikatny smak cię zaskoczy
Przygotowanie zupy kapuścianej jest banalnie proste. Wystarczy, że masz kwadrans wolnego czasu, a bardzo szybko będziesz cieszyć się obłędnym obiadem.
Sposób przygotowania:
- Umyj dokładnie warzywa, a następnie pokrój je w drobną kostkę bądź plasterki. Kapustę poszatkuj.
- Warzywa włóż do garnka i zalej około 3 litrami wody. Przykryj pokrywką, doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilka minut. Nie zapomnij o tym, by co jakiś czas pomieszać zupę, by warzywa nie przywarły do dna garnka.
- Zupę dopraw ulubionymi przyprawami i wymieszaj.
- Możesz zblendować zupę na krem i podawać z pieczywem. Smacznego!