PrzepisZupa idealna na odchudzanie. Zajadał się nią prezydent, a efekty zobaczyła cała Polska

Zupa idealna na odchudzanie. Zajadał się nią prezydent, a efekty zobaczyła cała Polska

Chcesz schudnąć kilka kilogramów, ale nie masz pomysłów na zdrowe, wartościowe i mało kaloryczne posiłki? Prezentujemy jeden z najciekawszych i najprostszych przepisów, który idealnie sprawdzą się na czas redukcji. Oto zupa z kapusty. Co ciekawe, jakiś czas temu zajadał się nią prezydent Aleksander Kwaśniewski. Dzięki niej udało mu się zrzucić zbędne kilogramy. 

Zupa idealna na odchudzanie. Fot. AdobeStock
Zupa idealna na odchudzanie. Fot. AdobeStock

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Podpowiadamy, jak przygotować zupę, dzięki której kilogramy lecą w dół jak szalone. Na własnej skórze o jej wyjątkowym działaniu przekonał się nawet Aleksander Kwaśniewski. Dlaczego więc nie spróbować? Podpowiadamy, jak przygotować zupę z kapusty na odchudzanie.

Zupa z kapusty — przepis. Propozycja niskokalorycznego posiłku idealna na odchudzanie

Zupa kapuściana to świetna propozycja dla tych, którzy chcą zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Warzywo te ma właściwości przeciwnowotworowe i przeciwzapalne. A sama zupa bogata jest w warzywa i niskokaloryczna. O jej dobroczynnych właściwościach przekonał się prezydent Aleksander Kwaśniewski. Kilkanaście lat temu przeszedł na dietę kapuścianą i zajadał się tą zupą. Udało mu się stracić wówczas sporo kilogramów. Od tamtej pory dieta ta nazywana jest dietą prezydencką.

Jak zrobić zupę kapuścianą z diety prezydenckiej? Podpowiadamy.

Składniki:

  • główka dowolnej kapusty,
  • 6 średnich cebul ze szczypiorem,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 2 papryki,
  • 8 pomidorów lub 2 puszki pomidorów,
  • dowolne zioła.

Zupa kapuściana na zbędne kilogramy. Jej delikatny smak cię zaskoczy

Przygotowanie zupy kapuścianej jest banalnie proste. Wystarczy, że masz kwadrans wolnego czasu, a bardzo szybko będziesz cieszyć się obłędnym obiadem.

Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie warzywa, a następnie pokrój je w drobną kostkę bądź plasterki. Kapustę poszatkuj.
  2. Warzywa włóż do garnka i zalej około 3 litrami wody. Przykryj pokrywką, doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilka minut. Nie zapomnij o tym, by co jakiś czas pomieszać zupę, by warzywa nie przywarły do dna garnka.
  3. Zupę dopraw ulubionymi przyprawami i wymieszaj.
  4. Możesz zblendować zupę na krem i podawać z pieczywem. Smacznego!
Młoda kapusta na zupę. Fot. Pixabay
Młoda kapusta na zupę. Fot. Pixabay