PrzepisZupa idealna na odchudzanie. Zajadał się nią prezydent, a efekty zobaczyła cała Polska

Zupa idealna na odchudzanie. Zajadał się nią prezydent, a efekty zobaczyła cała Polska

Zupa idealna na odchudzanie. Fot. AdobeStock
Zupa idealna na odchudzanie. Fot. AdobeStock

Chcesz schudnąć kilka kilogramów, ale nie masz pomysłów na zdrowe, wartościowe i mało kaloryczne posiłki? Prezentujemy jeden z najciekawszych i najprostszych przepisów, który idealnie sprawdzą się na czas redukcji. Oto zupa z kapusty. Co ciekawe, jakiś czas temu zajadał się nią prezydent Aleksander Kwaśniewski. Dzięki niej udało mu się zrzucić zbędne kilogramy. 

Podpowiadamy, jak przygotować zupę, dzięki której kilogramy lecą w dół jak szalone. Na własnej skórze o jej wyjątkowym działaniu przekonał się nawet Aleksander Kwaśniewski. Dlaczego więc nie spróbować? Podpowiadamy, jak przygotować zupę z kapusty na odchudzanie.

Zupa z kapusty — przepis. Propozycja niskokalorycznego posiłku idealna na odchudzanie

Zupa kapuściana to świetna propozycja dla tych, którzy chcą zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Warzywo te ma właściwości przeciwnowotworowe i przeciwzapalne. A sama zupa bogata jest w warzywa i niskokaloryczna. O jej dobroczynnych właściwościach przekonał się prezydent Aleksander Kwaśniewski. Kilkanaście lat temu przeszedł na dietę kapuścianą i zajadał się tą zupą. Udało mu się stracić wówczas sporo kilogramów. Od tamtej pory dieta ta nazywana jest dietą prezydencką.

Jak zrobić zupę kapuścianą z diety prezydenckiej? Podpowiadamy.

Składniki:

  • główka dowolnej kapusty,
  • 6 średnich cebul ze szczypiorem,
  • 4 łodygi selera naciowego,
  • 2 papryki,
  • 8 pomidorów lub 2 puszki pomidorów,
  • dowolne zioła.

Zupa kapuściana na zbędne kilogramy. Jej delikatny smak cię zaskoczy

Przygotowanie zupy kapuścianej jest banalnie proste. Wystarczy, że masz kwadrans wolnego czasu, a bardzo szybko będziesz cieszyć się obłędnym obiadem.

Sposób przygotowania:

  1. Umyj dokładnie warzywa, a następnie pokrój je w drobną kostkę bądź plasterki. Kapustę poszatkuj.
  2. Warzywa włóż do garnka i zalej około 3 litrami wody. Przykryj pokrywką, doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez kilka minut. Nie zapomnij o tym, by co jakiś czas pomieszać zupę, by warzywa nie przywarły do dna garnka.
  3. Zupę dopraw ulubionymi przyprawami i wymieszaj.
  4. Możesz zblendować zupę na krem i podawać z pieczywem. Smacznego!
Młoda kapusta na zupę. Fot. Pixabay
Młoda kapusta na zupę. Fot. Pixabay
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także