3 wakacyjne koktajle

Dziś przychodzimy do Was z przepisami na 3 wakacyjne koktajle. Będzie orzeźwiająco, pysznie i kolorowo. Czegoś takiego nie możecie przegapić!

Obrazek
Pyszności

Nasze koktajle przygotowaliśmy przy pomocy blendera marki Philips.

Składniki:

Koktajl truskawkowy

  1. 3-4 gałki lody truskawkowe
  2. 300 g truskawki
  3. 500 ml mleko
  4. 100 g mini marshmallow
  5. polewa truskawkowa do dekoracji

Koktajl bananowy

  1. 2 szt. banany
  2. 500 ml mleko
  3. 50 g suszone daktyle
  4. bita śmietana do dekoracji
  5. kolorowa posypka do dekoracji
  6. 3-4 gałki lody waniliowe

Koktajl czekoladowy

  1. 3-4 gałki lody czekoladowe
  2. 8 szt. ciastka czekoladowe
  3. 500 ml mleko
  4. 1 szkl. Dalgona coffee

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować truskawkowy koktajl, połącz w blenderze: lody truskawkowe, truskawki oraz mleko.

Obrazek

2. Przy pomocy polewy truskawkowej udekoruj szklankę.

Obrazek

3. Następnie przelej koktajl i udekoruj go przy pomocy pianek marshmallow oraz świeżych truskawek.

Obrazek

4. Czas na drugą kombinację. Tym razem zblenduj razem: lody i ciastka czekoladowe oraz mleko.

Obrazek

5. Powstały miks przelej do szklanki. Następnie udekoruj przy pomocy dalgona coffee i pokruszonych ciasteczek.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

7. I na koniec kombinacja z bananami. Tym razem połącz w blenderze: lody waniliowe, banany, daktyle i mleko.

Obrazek

8. Koktajl udekoruj przy pomocy bitej śmietany i kolorowej posypki.

Obrazek

9. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis