Babeczki marchewkowe to gotowa receptura na zdrową i pyszną przekąskę. Zresztą za moment sama się przekonasz 😉 Zakochasz się w nich od pierwszego kęsa 😍
Pyszności
15.08.2020 | aktual.: 17.08.2020 13:01
Składniki:
2 szt. marchewki
2 szkl. płatki owsiane
1/3 szkl. orzechy włoskie lub pekan
1/2 szkl. wiórki kokosowe
1/3 szkl. miód
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 łyżeczka cynamon
2 szt. jajka
1 szt. jabłko
250 ml mleko migdałowe
1,5 łyżki olej kokosowy
1 szczypta sól
1/3 szkl. rodzynki
Sposób przygotowania:
1. Zetrzyj na tarce marchewkę i jabłko.
2. W osobnej misce połącz: jajka, miód, olej kokosowy i mleko.
3. Do mokrej mieszanki dodaj: płatki owsiane, marchewkę, jabłko, orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki, cynamon, proszek do pieczenia i sól.
4. Dokładnie wymieszaj i przełóż mieszankę do papilotów na muffinki. Teraz piecz przez 30 minut, temp. 170 stopni Celsjusza.