Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe to gotowa receptura na zdrową i pyszną przekąskę. Zresztą za moment sama się przekonasz 😉  Zakochasz się w nich od pierwszego kęsa 😍

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. marchewki
  2. 2 szkl. płatki owsiane
  3. 1/3 szkl. orzechy włoskie lub pekan
  4. 1/2 szkl. wiórki kokosowe
  5. 1/3 szkl. miód
  6. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  7. 1 łyżeczka cynamon
  8. 2 szt. jajka
  9. 1 szt. jabłko
  10. 250 ml mleko migdałowe
  11. 1,5 łyżki olej kokosowy
  12. 1 szczypta sól
  13. 1/3 szkl. rodzynki

Sposób przygotowania:

1. Zetrzyj na tarce marchewkę i jabłko.

Obrazek

2. W osobnej misce połącz: jajka, miód, olej kokosowy i mleko.

Obrazek

3. Do mokrej mieszanki dodaj: płatki owsiane, marchewkę, jabłko, orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki, cynamon, proszek do pieczenia i sól.

Obrazek

4. Dokładnie wymieszaj i przełóż mieszankę do papilotów na muffinki. Teraz piecz przez 30 minut, temp. 170 stopni Celsjusza.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu