Bagietka faszerowana pieczarkami

Bagietka faszerowana pieczarkami idealnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Nasi bliscy nie potrafią jej odmówić. I mogliby jeść ją na okrągło.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/3 szt. cebula
  2. 6 szt. pieczarki
  3. 1 łyżeczka majeranek
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 2 łyżki mąka
  7. 1/2 szkl. śmietana 12 %
  8. 1/2 szkl. żółty ser
  9. 1/2 szt. natka pietruszki posiekana

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj na patelni farsz do bagietki. W tym celu podsmaż na patelni cebulę. Po chwili dodaj do niej: pieczarki, majeranek, sól oraz pieprz.

Obrazek

2. Po chwili dodaj mąkę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Teraz podziel bagietkę na mniejsze kawałki.

Obrazek

4. W każdym elemencie zrób wgłębienie.

Obrazek

5. Następnie umieść w środku wcześniej przygotowany farsz. Po czym posyp mieszanką z żółtego sera i posiekanej pietruszki. Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"