PrzepisBagietka faszerowana pieczarkami

Bagietka faszerowana pieczarkami

Bagietka faszerowana pieczarkami idealnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Nasi bliscy nie potrafią jej odmówić. I mogliby jeść ją na okrągło.

Bagietka faszerowana pieczarkami
Pyszności

29.08.2021 | aktual.: 01.09.2021 14:11

Składniki:

  1. 1/3 szt. cebula
  2. 6 szt. pieczarki
  3. 1 łyżeczka majeranek
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 2 łyżki mąka
  7. 1/2 szkl. śmietana 12 %
  8. 1/2 szkl. żółty ser
  9. 1/2 szt. natka pietruszki posiekana

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj na patelni farsz do bagietki. W tym celu podsmaż na patelni cebulę. Po chwili dodaj do niej: pieczarki, majeranek, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Po chwili dodaj mąkę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Teraz podziel bagietkę na mniejsze kawałki.

Obraz

4. W każdym elemencie zrób wgłębienie.

Obraz

5. Następnie umieść w środku wcześniej przygotowany farsz. Po czym posyp mieszanką z żółtego sera i posiekanej pietruszki. Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie