Bagietka faszerowana pieczarkami idealnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Nasi bliscy nie potrafią jej odmówić. I mogliby jeść ją na okrągło.
Pyszności
29.08.2021 | aktual.: 01.09.2021 14:11
Składniki:
1/3 szt. cebula
6 szt. pieczarki
1 łyżeczka majeranek
1 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka sól
2 łyżki mąka
1/2 szkl. śmietana 12 %
1/2 szkl. żółty ser
1/2 szt. natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj na patelni farsz do bagietki. W tym celu podsmaż na patelni cebulę. Po chwili dodaj do niej: pieczarki, majeranek, sól oraz pieprz.
2. Po chwili dodaj mąkę i śmietanę. Dokładnie wymieszaj.
3. Teraz podziel bagietkę na mniejsze kawałki.
4. W każdym elemencie zrób wgłębienie.
5. Następnie umieść w środku wcześniej przygotowany farsz. Po czym posyp mieszanką z żółtego sera i posiekanej pietruszki. Tak przygotowane bagietki wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).