PrzepisPrzekąskiBagietka faszerowana śmietanowym nadzieniem z łososiem i pietruszką
Bagietka faszerowana śmietanowym nadzieniem z łososiem i pietruszką
W tym artykule chciałabym pokazać ci bardzo ciekawy przepis na bagietkę faszerowaną pysznym śmietanowym nadzieniem z łososiem i pietruszką.
Pyszności
24.10.2016 | aktual.: 01.06.2017 12:50
Taka przekąska doskonale sprawdzi się jako przystawka na spotkaniu z rodziną lub przyjaciółmi. Prawdziwe pyszności!
Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
- 1 szt. bagietka
- 130 g serek śmietankowy
- wędzony łosoś
- 2 łyżki natka pietruszki posiekana
- 2 łyżeczki musztarda
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Przekrój bagietkę na 3 części, a następnie wydrąż środek każdej z nich.
2. Do miski włóż serek śmietankowy, łososia, pietruszkę i musztardę. Dopraw według uznania solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.
3. Za pomocą łyżki do każdej wydrążonej części bagietki nałóż przygotowany farsz.
4. Każdą nafaszerowaną część bagietki pokrój na mniejsze kawałki.
5. Gotowe kawałki połóż na talerzu.
6. Smacznego!