Bagietka z mięsnym farszem

Bagietka z piekarnika w naszej kuchni przeszła prawdziwą metamorfozę. Tym razem w pysznym pieczywie umieściliśmy mięsno-serowy farsz. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu farszu do naszych bagietek pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. cebula
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 1/2 szkl. świeża bazylia
  4. 300 g mielone mięso wołowe
  5. 1 łyżka słodka papryka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 2 szt. bagietki małe
  9. 4 szt. mini mozzarella
  10. 4 szt. ser żółty plastry

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym połącz cebulę, czosnek i bazylię. Następnie dodaj mięso mielone, słodką paprykę, sól oraz pieprz.

Obrazek

2. Podziel małe bagietki na pół i usuń końcówki. Teraz wydrąż środek pieczywa.

Obrazek

3. Po czym umieść w nim na przemian przygotowany mięsny farsz i mini mozzarelle.

Obrazek

4. Wstaw bagietki do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). Następnie dodaj po plastrze sera i wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 5 minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej