PrzepisBagietka z mięsnym farszem

Bagietka z mięsnym farszem

Bagietka z piekarnika w naszej kuchni przeszła prawdziwą metamorfozę. Tym razem w pysznym pieczywie umieściliśmy mięsno-serowy farsz. Po prostu palce lizać!

Bagietka z mięsnym farszem
Pyszności

21.02.2020 | aktual.: 16.08.2020 15:06

W przygotowaniu farszu do naszych bagietek pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. cebula
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 1/2 szkl. świeża bazylia
  4. 300 g mielone mięso wołowe
  5. 1 łyżka słodka papryka
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 2 szt. bagietki małe
  9. 4 szt. mini mozzarella
  10. 4 szt. ser żółty plastry

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym połącz cebulę, czosnek i bazylię. Następnie dodaj mięso mielone, słodką paprykę, sól oraz pieprz.

Obraz

2. Podziel małe bagietki na pół i usuń końcówki. Teraz wydrąż środek pieczywa.

Obraz

3. Po czym umieść w nim na przemian przygotowany mięsny farsz i mini mozzarelle.

Obraz

4. Wstaw bagietki do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). Następnie dodaj po plastrze sera i wstaw ponownie do piekarnika. Tym razem na 5 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie