PrzepisDania główneBagietka z mięsnym farszem

Bagietka z mięsnym farszem

Bagietka z mięsnym farszem skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować pyszną przekąskę dla swoich bliskich.

Bagietka z mięsnym farszem
Pyszności

10.04.2021 | aktual.: 16.10.2023 09:52

Naszą bagietkę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. bagietka
  2. 300 g mięso mielone
  3. 3/4 szkl. passata pomidorowa
  4. 1/2 szkl. żółty ser
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 1 łyżeczka tymianek
  7. 1 łyżeczka majeranek
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1 łyżeczka słodka papryka
  10. 1/4 szt. cebula
  11. 2 ząbki czosnek
  12. 1/3 szkl. natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W tym celu połącz w misce: mięso mielone, pieprz, tymianek, majeranek, sól oraz słodką paprykę.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj cebulę, czosnek, passatę pomidorową oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Podziel bagietkę na mniejsze części.

Obraz

4. W każdym elemencie umieść wcześniej przygotowany farsz.

Obraz

5. Tak przygotowane części bagietki ułóż w Ovi i posyp żółtym serem, następnie piecz przez 10-12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie