Bagietka z mięsnym farszem

Bagietka z mięsnym farszem skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować pyszną przekąskę dla swoich bliskich.

Obrazek
Pyszności

Naszą bagietkę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. bagietka
  2. 300 g mięso mielone
  3. 3/4 szkl. passata pomidorowa
  4. 1/2 szkl. żółty ser
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 1 łyżeczka tymianek
  7. 1 łyżeczka majeranek
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1 łyżeczka słodka papryka
  10. 1/4 szt. cebula
  11. 2 ząbki czosnek
  12. 1/3 szkl. natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W tym celu połącz w misce: mięso mielone, pieprz, tymianek, majeranek, sól oraz słodką paprykę.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj cebulę, czosnek, passatę pomidorową oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Podziel bagietkę na mniejsze części.

Obrazek

4. W każdym elemencie umieść wcześniej przygotowany farsz.

Obrazek

5. Tak przygotowane części bagietki ułóż w Ovi i posyp żółtym serem, następnie piecz przez 10-12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości