Bagietka z mięsnym farszem

Bagietka z mięsnym farszem skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować pyszną przekąskę dla swoich bliskich.

Obrazek
Pyszności

Naszą bagietkę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. bagietka
  2. 300 g mięso mielone
  3. 3/4 szkl. passata pomidorowa
  4. 1/2 szkl. żółty ser
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 1 łyżeczka tymianek
  7. 1 łyżeczka majeranek
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1 łyżeczka słodka papryka
  10. 1/4 szt. cebula
  11. 2 ząbki czosnek
  12. 1/3 szkl. natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W tym celu połącz w misce: mięso mielone, pieprz, tymianek, majeranek, sól oraz słodką paprykę.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj cebulę, czosnek, passatę pomidorową oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Podziel bagietkę na mniejsze części.

Obrazek

4. W każdym elemencie umieść wcześniej przygotowany farsz.

Obrazek

5. Tak przygotowane części bagietki ułóż w Ovi i posyp żółtym serem, następnie piecz przez 10-12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀