Bagietka z mięsnym farszem

Bagietka z mięsnym farszem skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Wystarczy naprawdę niewiele, aby przygotować pyszną przekąskę dla swoich bliskich.

Obrazek
Pyszności

Naszą bagietkę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. bagietka
  2. 300 g mięso mielone
  3. 3/4 szkl. passata pomidorowa
  4. 1/2 szkl. żółty ser
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 1 łyżeczka tymianek
  7. 1 łyżeczka majeranek
  8. 1 łyżeczka sól
  9. 1 łyżeczka słodka papryka
  10. 1/4 szt. cebula
  11. 2 ząbki czosnek
  12. 1/3 szkl. natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsnej mieszanki. W tym celu połącz w misce: mięso mielone, pieprz, tymianek, majeranek, sól oraz słodką paprykę.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj cebulę, czosnek, passatę pomidorową oraz natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Podziel bagietkę na mniejsze części.

Obrazek

4. W każdym elemencie umieść wcześniej przygotowany farsz.

Obrazek

5. Tak przygotowane części bagietki ułóż w Ovi i posyp żółtym serem, następnie piecz przez 10-12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Zrywam maliny i robię ciasto bez pieczenia. Nie mogę opędzić się od komplementów
Zrywam maliny i robię ciasto bez pieczenia. Nie mogę opędzić się od komplementów
Wygląda jak ryż, ale ma z nim niewiele wspólnego. Idealny na odchudzanie
Wygląda jak ryż, ale ma z nim niewiele wspólnego. Idealny na odchudzanie
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
W moim domu tak przygotowuje się paprykę konserwową. Jest hitem na każdym grillu
W moim domu tak przygotowuje się paprykę konserwową. Jest hitem na każdym grillu
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Po deszczu prawdziwy wysyp. Z tych miejsc ludzie wracają z koszami pełnymi grzybów
Po deszczu prawdziwy wysyp. Z tych miejsc ludzie wracają z koszami pełnymi grzybów
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Już nie panieruję kalafiora w bułce tartej. Mam lepsze i znacznie zdrowsze sposoby
Już nie panieruję kalafiora w bułce tartej. Mam lepsze i znacznie zdrowsze sposoby