Bagietka zapiekana w jajkach

Bagietka zapiekana w jajkach i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszne i proste zarazem śniadanie dla całej rodziny. Po prostu WOW!

Obrazek
Pyszności

Nasze jajeczne bagietki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. bagietka
  2. 4 szt. jajka
  3. 1/3 szkl. jogurt naturalny
  4. 2 łyżki mąka
  5. 1/2 szkl. żółty ser
  6. 1 szczypta ser
  7. 1/3 szkl. pietruszka

Sposób przygotowania:

1. Podziel bagietkę na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Teraz przygotuj jajeczną mieszankę, łącząc: jajka, mąkę, jogurt naturalny, żółty ser i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Jako ostatni składnik dodaj posiekaną pietruszkę i obtocz w powstałym miksie każdy kawałek bagietki.

Obrazek

4. Następnie piecz w Ovi przez 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"