Biorę kostkę twarogu i jajko. W 15 minut mam górę serniczków z patelni na śniadanie

Serniczki z patelni to pyszne i sycące śniadanie, które przygotujesz w zaledwie 15 minut. Wystarczy tylko kilka prostych składników, które z pewnością znajdziesz w swojej kuchni.

serniczkiBiorę kostkę twarogu i jajko. W 15 minut mam górę serniczków z patelni na śniadanie
Źródło zdjęć: © Getty Images | Arx0nt
Marcin Michałowski

Codzienne śniadania często ograniczają się do jajecznicy, kanapek czy omletu. Jeśli jednak szukasz czegoś nowego, co przywróci świeżość do twojego menu, mam dla ciebie rewolucyjny przepis. Serniczki z patelni to pyszna alternatywa dla klasycznych śniadaniowych opcji. Przygotujesz je zaledwie z 4 składników, a rezultat z pewnością zaskoczy cię smakiem i prostotą wykonania.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Takiemu śniadaniu nie odmówi nawet największy niejadek. Już od samego patrzenia można natychmiast zgłodnieć

Szybki przepis na serniczki z patelni

Nie masz ochoty na kolejne kanapki czy omlet? Przygotuj serniczki z patelni, które zaskoczą twoich bliskich. Wystarczy jedynie:

  • 250 g twarogu półtłustego w kawałku,
  • 3 łyżki mąki pszennej,
  • 1 duże jajko,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego.

Postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami:

  1. Zarówno twaróg i jajko powinny mieć temperaturę pokojową.
  2. Na samym początku ugniatam twaróg widelcem, dodaję jajko, 2 łyżki mąki i cukier waniliowy. Dokładnie mieszam.
  3. Na stolnicę wysypuję łyżkę mąki, przekładam na nią ciasto i krótko ugniatam.
  4. Następnie odrywam małe kawałki ciasta, formuję je w kulki i spłaszczam na dłoni.
  5. Smażę serniczki na oleju lub maśle na rozgrzanej patelni.
  6. Podaję je zazwyczaj z cukrem pudrem, dżemem, owocami lub śmietaną.

Serniczki z patelni to zdrowy i sycący posiłek. Zawierają białko, witaminy i minerały, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. To świetny pomysł na śniadanie dla dzieci i dorosłych.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku