WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Błyskawiczne przekąski na Sylwestra

Dzięki tej propozycji bez większych problemów i w ekspresowym tempie przygotujecie pyszne przekąski, które świetnie sprawdzą się podczas sylwestrowej imprezy. Po prostu musicie to zobaczyć!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. jajko
  3. 2 plastry szynka
  4. 2 plastry żółty ser
  5. 4 szt. pomidory suszone w oleju
  6. 1/2 szt. mozarella w zalewie
  7. 60 g serek śmietankowy
  8. 100 g filet z łososia
Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie podziel na 2 części. Następnie wydziel z każdej połówki kilka trójkątów.

Obrazek

2. Na każdym trójkącie ułóż wybrane składniki. My połączyliśmy żółty ser i szynkę, serek śmietankowy i łososia oraz suszone pomidory z mozzarellą.

Obrazek

3. Przy pomocy każdego trójkąta stwórz rogalik.

Obrazek

4. Ułóż rogaliki w blaszce do pieczenia. Następnie rozprowadź na nich roztrzepane jajko. Piecz w rozgrzanym do 210°Celsjusza piekarniku przez 20 minut.

Obrazek

5. Gotowe przekąski możesz podawać solo lub z ulubionym sosem.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser