Pyszne pieczone bułeczki nadziewane mozzarellą, salami i sosem pomidorowym

Uwielbiam pizzę w każdej postaci. Poznaliśmy już jej wiele form, a więc dzisiaj przyszedł czas na kolejną. W tym artykule pokażę ci, jak przyrządzić pyszne pieczone bułeczki nadziewane mozzarellą, salami i sosem pomidorowym.

Obrazek
Pyszności

Są bardzo smaczne i doskonale sprawdzą się na przykład jako przekąska na imprezę. Koniecznie ich wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz!

Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. Ciasto:
  2. 1 kg mąka
  3. Nadzienie:
  4. sos pomidorowy
  5. salami
  6. mozzarella
  7. 3 łyżki masło roztopione
  8. 2 ząbki czosnek wyciśnięty
  9. sól
  10. pieprz
  11. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  12. parmezan starty
  13. 10 dag drozdże
  14. 100 g masło roztopione
  15. 2 szt. żółtko
  16. 1 szt. jajko
  17. szczypta sól
  18. 500 ml mleko
  19. 1 łyżka cukier
  20. 1 łyżka oregano
Sposób przygotowania:
1. Na początku zajmiemy się przygotowaniem ciasta. W tym celu przygotuj rozczyn dodając do ciepłego, ale nie goracego mleka, następujące składniki: drożdze, 2 żółtka, jedno jajko, szczyptę soli, łyżkę cukru i łyżkę oregano. Do rozczynu dodawać stopniowo mąkę i w ostatnie fazie dodajemy roztopione masło, również stopniowo.
2. Przekrój ciasto na kawałki, a następnie z każdego z nich uformuj okręg.
3. Do każdego kawałka ciasta nałóż po 1 łyżce sosu pomidorowego, po 1 plastrze salami i po 1 łyżce mozzarelli.
4. Zawiń boki ciasta i uformuj kulki, a następnie ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Do miseczki włóż roztopione masło, czosnek, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj, a następnie za pomocą pędzelka, nasmaruj mieszanką ulepione kulki.
6. Posyp kulki z wierzchu startym parmezanem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 15-20 minut.
7. Po 15-20 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
8. Smacznego!
9.

Wybrane dla Ciebie

Zrywam maliny i robię ciasto bez pieczenia. Nie mogę opędzić się od komplementów
Zrywam maliny i robię ciasto bez pieczenia. Nie mogę opędzić się od komplementów
Wygląda jak ryż, ale ma z nim niewiele wspólnego. Idealny na odchudzanie
Wygląda jak ryż, ale ma z nim niewiele wspólnego. Idealny na odchudzanie
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
Botwinkę kiszę z mlecznym dodatkiem. Smakuje tak dobrze, że wyjadam prosto ze słoika
W moim domu tak przygotowuje się paprykę konserwową. Jest hitem na każdym grillu
W moim domu tak przygotowuje się paprykę konserwową. Jest hitem na każdym grillu
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Bliny robię po litewsku. Placki i kotlety mogą się przy nich schować
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Zastąp tym cukier w herbacie. Organizm ci podziękuje
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Strzelczyk sprawdził kurczaki z rożna w Kołobrzegu. Już po pierwszym kęsie wiedział, że dostał nieświeżego
Po deszczu prawdziwy wysyp. Z tych miejsc ludzie wracają z koszami pełnymi grzybów
Po deszczu prawdziwy wysyp. Z tych miejsc ludzie wracają z koszami pełnymi grzybów
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
"O fuj", "ble". Magda Gessler dodała do mizerii składnik, który wzburzył wielu Polaków
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wielu popełnia te błędy podczas gotowania bobu. Przez nie traci wartości odżywcze
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Wystarczą dwa składniki. Ten sos bije na głowę nawet uwielbiany czosnkowy
Już nie panieruję kalafiora w bułce tartej. Mam lepsze i znacznie zdrowsze sposoby
Już nie panieruję kalafiora w bułce tartej. Mam lepsze i znacznie zdrowsze sposoby