PrzepisPrzekąskiBułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie

Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie

Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie
Pyszności

21.06.2018 17:00, aktual.: 21.06.2018 21:26

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Oto pomysł na szybką i pyszną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca ❤ Po prostu nie ma innej opcji ?

Składniki:

  1. 12 plastrów boczek
  2. 500 g mięso mielone z indyka
  3. 2 szczypty sól
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 4 łyżki natka pietruszki posiekana
  6. 40 g cheddar
  7. 1 szt. ciasto francuskie
  8. 1 szt. jajko
  9. 2 łyżeczki sezam
Sposób przygotowania:

1. Z 6 plastrów boczku stwórz szachownicę. Następnie na środku ułóż mięso z indyka.

Obraz

2. Dopraw do smaku. Następnie dodaj posiekaną w kostkę pietruszkę oraz ser cheddar. Na wierzchu ułóż drugi kawałek mięsa.

Obraz

3. Ponownie dopraw przyprawami i posyp pietruszką. Zwiń do środka wszystkie plastry boczku.

Obraz

4. Powstałą kombinację ułóż na kawałku ciasta francuskiego. Usuń 4 boki (jak na zdjęci poniżej). Pozostałe ciasto zawiń do środka.

Obraz

5. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez ok. 20-30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz