WAŻNE
TERAZ

Najnowsze dane o inflacji. Tego nie było od dawna

Bułka z indykiem i boczkiem w nowej odsłonie

Oto pomysł na szybką i pyszną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca ❤ Po prostu nie ma innej opcji ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 12 plastrów boczek
  2. 500 g mięso mielone z indyka
  3. 2 szczypty sól
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 4 łyżki natka pietruszki posiekana
  6. 40 g cheddar
  7. 1 szt. ciasto francuskie
  8. 1 szt. jajko
  9. 2 łyżeczki sezam
Sposób przygotowania:

1. Z 6 plastrów boczku stwórz szachownicę. Następnie na środku ułóż mięso z indyka.

Obrazek

2. Dopraw do smaku. Następnie dodaj posiekaną w kostkę pietruszkę oraz ser cheddar. Na wierzchu ułóż drugi kawałek mięsa.

Obrazek

3. Ponownie dopraw przyprawami i posyp pietruszką. Zwiń do środka wszystkie plastry boczku.

Obrazek

4. Powstałą kombinację ułóż na kawałku ciasta francuskiego. Usuń 4 boki (jak na zdjęci poniżej). Pozostałe ciasto zawiń do środka.

Obrazek

5. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Piecz przez ok. 20-30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥