Burrito Chili Con Carne

Dziś w naszej kuchni króluje jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich - burrito. We współpracy z Gringo Bar z Warszawy przygotowaliśmy genialną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca.

Obrazek
Pyszności

Burrito Chili Con Carne możecie przygotować samodzielnie, korzystając z poniższego przepisu. A jeśli nie macie wystarczająco czasu, zawsze możecie zamówić fantastyczne burrito za pośrednictwem Uber Eats.

Składniki:

  1. 250 g chili con carne
  2. 15 g żółty ser starty
  3. 40 g jogurt naturalny
  4. 20 g awokado
  5. 5 g kolendra
  6. 15 g cebula czerwona
  7. 15 g jalapeño
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podgrzej Chili Con Carne. Następnie na suchej patelni podpiecz tortillę.

Obrazek

2. Na środku podgrzanej tortilli ułóż żółty ser, wcześniej przygotowane Chili Con Carne oraz jogurt naturalny.

Obrazek

3. Następnie dodaj awokado, kolendrę, cebulę i jalapeño.

Obrazek

4. Tortillę zwiń w rulon.

Obrazek

5. Podpiecz burrito przez 30 sekund na rozgrzanej patelni (na każdej ze stron).

Obrazek

6. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione