Burrito Chili Con Carne

Dziś w naszej kuchni króluje jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich - burrito. We współpracy z Gringo Bar z Warszawy przygotowaliśmy genialną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca.

Obrazek
Pyszności

Burrito Chili Con Carne możecie przygotować samodzielnie, korzystając z poniższego przepisu. A jeśli nie macie wystarczająco czasu, zawsze możecie zamówić fantastyczne burrito za pośrednictwem Uber Eats.

Składniki:

  1. 250 g chili con carne
  2. 15 g żółty ser starty
  3. 40 g jogurt naturalny
  4. 20 g awokado
  5. 5 g kolendra
  6. 15 g cebula czerwona
  7. 15 g jalapeño
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podgrzej Chili Con Carne. Następnie na suchej patelni podpiecz tortillę.

Obrazek

2. Na środku podgrzanej tortilli ułóż żółty ser, wcześniej przygotowane Chili Con Carne oraz jogurt naturalny.

Obrazek

3. Następnie dodaj awokado, kolendrę, cebulę i jalapeño.

Obrazek

4. Tortillę zwiń w rulon.

Obrazek

5. Podpiecz burrito przez 30 sekund na rozgrzanej patelni (na każdej ze stron).

Obrazek

6. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥