To najlepsze przepisy na ciastka z mikrofalówki na świecie. Teraz będziesz chciał jeść je codziennie.

Poniższe przepisy idealnie nadają się dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają kuchenne eksperymenty. Te ciastka serwuje się w filiżankach. Nie tylko pięknie wyglądają, ale i niebiańsko smakują.

Obrazek
Frania
1

Ciastka pieką się w mikrofalówce o mocy 1000 Watt. Czas pieczenia to około 50 sekund, ale może odrobinę się różnić. W każdym przypadku należy uważać, aby nie przesadzić z czasem, ponieważ w mikrofalówce szybciej można spalić ciastko niż w normalnym piecu.

Ciastko à la Konfetti.

2

Na 2 ciastka potrzebujemy:

2 łyżki masła, które w ciągu 20 sekund roztapiamy w mikrofalówce.

Następnie mieszamy z:

1 dużym jajkiem

2 łyżkami mleka

1 łyżeczką czystego ekstraktu waniliowego

¼ szklanki cukru

Kiedy to wszystko wymieszamy, dodajemy jeszcze:

6 łyżek mąki

szczyptę proszku do pieczenia.

Mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozkładamy równo na dwie filiżanki i wkładamy na około 50 sekund do mikrofalówki o mocy 1000 W.

3

Do glazury potrzebujemy:

Lukier, który należy wymieszać z zielonym barwnikiem spożywczym i dzięki specjalnej tubie uformować go na ciastku.

Na koniec posyp wszystko słodkim konfetti.

Ciastko "Czerwony aksamit".

4

Potrzebujemy:

3 łyżki oleju

3 łyżki maślanki

1 jajko

1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii

½ łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego.

Wymieszaj wszystkie składniki a następnie dodaj:

4 łyżki mąki

4 ½ łyżki cukru

szczyptę sody oczyszczonej

1 ½ łyżki niesłodzonego kakao w proszku

szczyptę soli

szczyptę cynamonu.

Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj.

5

Włóż na ok. 50 sekund do mikrofalówki. Po ochłodzeniu dodaj lukier do dekoracji.

Voila!

Ciastko czekoladowo-bananowe, bezglutenowe!

6

Na 2 ciastka potrzebujemy:

1 dojrzałego banana, którego trzeba rozgnieść widelcem, a później wymieszać z:

4 łyżeczkami masła orzechowego

1 dużym jajkiem

2 łyżeczkami cukru

3 łyżkami niesłodzonego kakao w proszku.

Rozłóż masę na dwie filiżanki i piecz oddzielnie przez około 50 sekund w mikrofalówce.

Jeszcze smaczniejsze będzie, gdy na samą górę położysz plasterki banana.

7

W filmiku możesz zobaczyć jak to wszystko wygląda w rzeczywistości.

Wybrane dla Ciebie
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
"Można jeść jak ciasto". Magda Gessler zdradziła swój sposób na karpia bez ości
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Podsmażam i dorzucam do surówki z kapusty pekińskiej. Jest smaczniejsza i przyjemnie chrupie
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Moczę na pierogi wigilijne zamiast suszonych grzybów. Po wymieszaniu z kapustą farsz mam gotowy
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
Nie wylewaj zakwasu z buraków. Jeśli zrobił się gęsty, można go jeszcze uratować
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟