To najlepsze przepisy na ciastka z mikrofalówki na świecie. Teraz będziesz chciał jeść je codziennie.

Poniższe przepisy idealnie nadają się dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają kuchenne eksperymenty. Te ciastka serwuje się w filiżankach. Nie tylko pięknie wyglądają, ale i niebiańsko smakują.

Obrazek
Frania
1

Ciastka pieką się w mikrofalówce o mocy 1000 Watt. Czas pieczenia to około 50 sekund, ale może odrobinę się różnić. W każdym przypadku należy uważać, aby nie przesadzić z czasem, ponieważ w mikrofalówce szybciej można spalić ciastko niż w normalnym piecu.

Ciastko à la Konfetti.

2

Na 2 ciastka potrzebujemy:

2 łyżki masła, które w ciągu 20 sekund roztapiamy w mikrofalówce.

Następnie mieszamy z:

1 dużym jajkiem

2 łyżkami mleka

1 łyżeczką czystego ekstraktu waniliowego

¼ szklanki cukru

Kiedy to wszystko wymieszamy, dodajemy jeszcze:

6 łyżek mąki

szczyptę proszku do pieczenia.

Mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozkładamy równo na dwie filiżanki i wkładamy na około 50 sekund do mikrofalówki o mocy 1000 W.

3

Do glazury potrzebujemy:

Lukier, który należy wymieszać z zielonym barwnikiem spożywczym i dzięki specjalnej tubie uformować go na ciastku.

Na koniec posyp wszystko słodkim konfetti.

Ciastko "Czerwony aksamit".

4

Potrzebujemy:

3 łyżki oleju

3 łyżki maślanki

1 jajko

1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii

½ łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego.

Wymieszaj wszystkie składniki a następnie dodaj:

4 łyżki mąki

4 ½ łyżki cukru

szczyptę sody oczyszczonej

1 ½ łyżki niesłodzonego kakao w proszku

szczyptę soli

szczyptę cynamonu.

Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj.

5

Włóż na ok. 50 sekund do mikrofalówki. Po ochłodzeniu dodaj lukier do dekoracji.

Voila!

Ciastko czekoladowo-bananowe, bezglutenowe!

6

Na 2 ciastka potrzebujemy:

1 dojrzałego banana, którego trzeba rozgnieść widelcem, a później wymieszać z:

4 łyżeczkami masła orzechowego

1 dużym jajkiem

2 łyżeczkami cukru

3 łyżkami niesłodzonego kakao w proszku.

Rozłóż masę na dwie filiżanki i piecz oddzielnie przez około 50 sekund w mikrofalówce.

Jeszcze smaczniejsze będzie, gdy na samą górę położysz plasterki banana.

7

W filmiku możesz zobaczyć jak to wszystko wygląda w rzeczywistości.

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser