PrzepisCiasto góra lodowa - deser bez pieczenia na herbatnikach
Ciasto góra lodowa - deser bez pieczenia na herbatnikach
Tym razem w naszej kuchni postanowiliśmy stworzyć kultowe ciasto. Góra lodowa, bo o nim mowa, wyszła nam perfekcyjnie. Zachwyca zarówno wyglądem, jak i smakiem. Po prostu idealna kombinacja!
Pyszności
20.11.2019 | aktual.: 20.03.2024 12:20
Składniki:
Podstawowe składniki
- 1/2 opakowania biszkopty okrągłe
- 1 opakowanie herbatniki maślane
- 1 słoik dżem porzeczkowy
- 80 g budyń waniliowy
- 750 ml mleko
- 2 szt. żółtka
- 1/2 szkl. cukier
- 200 g masło miękkie
- 1 łyżka mąka
Polewa
- 2 szkl. mleko w proszku
- 2 łyżki kakao
- 1/2 szkl. woda
- 6 łyżek cukier
- 180 g masło
Sposób przygotowania: