PrzepisFitCiecierzyca w 4 smakach

Ciecierzyca w 4 smakach

Jeśli lubisz ciecierzycę, koniecznie musisz zapoznać się z naszym przepisem. Dzięki niemu przygotujesz ją w 4 ciekawych odsłonach.

Ciecierzyca w 4 smakach
Pyszności

26.01.2019 | aktual.: 26.01.2019 17:58

Składniki:

Smak 1

  1. 1 łyżeczka sos sojowy
  2. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  3. 1 łyżka sezam

Smak 2

  1. 1/2 łyżeczki cynamon
  2. 1 szczypta gałka muszkatołowa
  3. 1/4 łyżeczki sól morska
  4. 2 łyżki miód

Smak 3

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 1/2 łyżeczki sól morska
  3. 1 łyżeczka suszone pomidory
  4. 1/4 szkl. starty parmezan
  5. 1 łyżka oliwa z oliwek

Smak 4

  1. 1/2 łyżeczki papryka wędzona
  2. 1/2 łyżeczki papryka ostra
  3. 1/2 łyżeczki kmin rzymski
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 1 łyżka oliwa z oliwek

Podstawowy składnik

  1. 750 g ciecierzyca

Sposób przygotowania:

1. Podziel ciecierzycę na 4 miseczki. W pierwszej połącz ją z sosem sojowym, sezamem oraz czosnkiem granulowanym. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W drugiej misce z ciecierzycą połącz cynamon, gałkę muszkatołową, sól oraz miód. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. W kolejnej misce do ciecierzycy dodaj oliwę z oliwek, parmezan, sól oraz suszone pomidory. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Natomiast w ostatniej misce wymieszaj z ciecierzycą oliwę z oliwek, paprykę wędzoną i ostrą, kmin rzymski, sól oraz pierz.

Obraz

5. Przesyp 4 smaki ciecierzycy na blachę do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie