Święta tuż tuż, dlatego dziś przychodzimy z genialnym przepisem, którego nie możesz przegapić ? Cała rodzina będzie zachwycona ?
Pyszności
17.04.2019 | aktual.: 17.04.2019 13:46
Składniki:
1 szt. ciasto francuskie
3 łyżki masło roztopione
1-2 łyżki cynamon
2-3 łyżki cukier
Sposób przygotowania:
1. Podziel ciasto francuskie na dwa identyczne kwadraty. Na pierwszym (poza krawędziami) rozprowadź roztopione masło. Następnie rozsyp cynamon z cukrem.
2. Na pozostawionych krawędziach rozprowadź przy pomocy pędzelka wodę. Przyłóż drugim ciastem i zrób falbankę, używając widelca.
3. Podziel ciasto na cienkie paski.
4. Z paseczków stwórz zajączki i ułóż je na papierze do pieczenia. Następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw na 10 minut do piekarnika (220 stopni Celsjusza).