Chcesz zachwycić swoich gości ciekawym deserem? Podaj im czekoladowe doniczki z owocami, które nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują!
Pyszności
19.07.2019 | aktual.: 16.03.2024 15:23
Składniki:
300 g czekolada gorzka
500 ml śmietanka 30%
400 g serek mascaropone
4 łyżki cukier puder
1 opakowanie kruche ciastka czekoladowe
ulubione owoce
Sposób przygotowania:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Następnie rozprowadź ją w papierowych kubeczkach i wstaw do lodówki na godzinę.
2. Kiedy czekolada już zastygnie, ostrożnie usuń kubek.
3. W misce zmiksuj ze sobą śmietankę, cukier puder i serek mascarpone.
4. Uzupełnij czekoladowe doniczki, wypełniając je śmietankową mieszanką i owocami.
5. Posyp pokruszonymi ciasteczkami i wstaw do lodówki na 3 godziny.
6. Przed podaniem dodaj świeże zioła, dzięki czemu deser będzie wyglądał jak prawdziwa doniczka!