Deska serów z kwiatami z masła to hit internetu. Zobacz, jak ją przygotować

Deska serów z kwiatami z masła to nowy trend, który podbija internet. Pokażemy Ci, jak ją zrobić. Taką deską z pewnością zaskoczysz swoich bliskich.

Obrazek
Ewa

Hitowa deska z masłem

Nie od dziś wiadomo, że internet kreuje nowe trendy, również kulinarne. Rosnącą popularnością cieszy się deska z masłem, która powoli wygryza swoje serowe i mięsne poprzedniczki. Dobrej jakości masło serwuje się w towarzystwie odpowiednich dodatków, takich jak sery, owoce czy małe kawałki pieczywa. Dzięki temu zyskujemy elegancką przekąskę, którą możesz zaserwować zarówno na śniadanie, jak i spotkanie ze znajomymi.

Cały przepis znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Deska serów z kwiatami z masła

Składniki:

  • Konfitura z żurawiny
  • Masło
  • Orzechy włoskie
  • Sery (przeróżne) np oscypki, ser pleśniowy, ser camembert, ser gouda itp
  • Figi

Sposób przygotowania:

Masło do przygotowania deski powinno być dość miękkie, aby łatwiej się rozprowadzało. Maślaną deskę możesz przygotować wcześniej i przechowywać ją w lodówce aż do podania. Świetnie sprawdzi się tutaj zarówno solone, jak i niesolone masło. Przy pomocy noża zrób kwiatki z masła na desce. Zerknij na filmik- tam pokazujemy, jak to zrobić.

Deska masła z dodatkami- Pyszności
Deska masła z dodatkami- Pyszności

Na środku maślanych kwiatków ułóż porcje konfitury z żurawiną. Dodaj pokrojone figi, kawałki ulubionych serów i orzechy. Pamiętaj, aby dobrze wybrać deskę: powinna być czysta, nieużywana do krojenia oraz pozbawiona nierówności.

Obrazek
Deska masła z dodatkami- Pyszności

Wypełnij całą deskę ulubionym dodatkami. Im więcej różnorodności, tym lepiej- każdy znajdzie coś dla siebie. Możesz dorzucić również kawałki świeżej bagietki do maczania w maśle i żurawinie.

Taka deska będzie prostą i efektowną przystawką na imprezę lub śniadanie na bogato.

Smacznego!

Deska masła z dodatkami- Pyszności
Deska masła z dodatkami- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej