Pyszny i kolorowy drink, który jest wręcz idealny na ciepłe letnie dni lub imprezę ze znajomymi.

Lato zbliża się co raz większymi krokami. Dni stają co raz cieplejsze i co raz dłuższe. Moim zdaniem, to zdecydowanie najlepsza pora roku.

Obrazek
Ala Krauzowicz

Z latem i wakacjami kojarzy mi się plaża, słońce oraz... KOLOROWE DRINKI. Nie ma nic lepszego niż pyszny i zimny drink, wypity przy blasku słońca.

W tym artykule znajdziesz propozycję drinka o smaku grejpfrutowym. Jest bardzo smaczny i wygląda naprawdę ładnie. Doskonale sprawdzi się także podczas imprezy ze znajomymi.

Przepis poniżej.

drink-1

Składniki na 1 drink:

  • 75 ml soku grejpfrutowego
  • 30 ml wódki
  • 1 łyżka soli
  • 200 g kruszonego lodu
  • 1 plasterek grejpfruta do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Zmocz zewnętrzną obręcz, na samej górze szklanki. Następnie powoli obracaj zwilżoną część w soli tak, aby powstała z niej obręcz.

2. Napełnij szklankę kruszonym lodem.

3. Wymieszaj sok i wódkę w shakerze, a następnie przelej miksturę do szklanki z lodem.

I gotowe, miłej degustacji!

drink-2
Wybrane dla Ciebie
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀