Ekspresowa przekąska w słodkim wydaniu. Praktycznie robi się sama

Masz wolną chwilę i zjadłbyś coś słodkiego, ale sam nie wiesz, dokładnie co to miałoby być? Przychodzę z genialnym rozwiązaniem, które nigdy cię nie zawiedzie. Po prostu nie ma takiej opcji!

Wystarczy tak niewiele, aby przygotować genialny deserWystarczy tak niewiele, aby przygotować genialny deser
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Na pewno zgodzisz się ze mną, że każdy z nas od czasu do czasu zasługuje na słodką nagrodę w domowym wydaniu. Zwłaszcza po długim i ciężkim zimowym dniu czy to w pracy, w szkole lub na uczelni. 

I jak się okazuje, świetnie w tej roli spisze się mega szybki i prosty w przygotowaniu deser czekoladowy z dodatkami. To oczywiście nie koniec dobrych wiadomości na dziś. Nie dość, że jego przygotowanie to prawdziwa bułka z masłem, to znajdziesz tu dosłownie wszystkie ulubione kultowe przysmaki. Dlatego też nie zwlekaj ani chwili dłużej i od razu zapoznaj się z całą instrukcją. 

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ekspresowa przekąska w słodkim wydaniu. Praktycznie robi się sama

Ten deser zachwyca już samym wyglądem. Tylu kolorów i przeróżnych łakoci w jednym miejscu jeszcze nie widziałam!

Składniki:

  • 200 g białej czekolady,
  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 200 g mlecznej czekolady,
  • 50 g precelek,
  • 50 g M&M’s,
  • 20 g cukierków Skittles,
  • 4 czerwone żelki,
  • 4 zielone żelki,
  • 4 czerwono-zielone żelki.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania blachy do pieczenia, w której powstanie przyszły deser. Najpierw zabezpieczam ją papierem do pieczenia. Następnie w kąpieli wodnej przygotowuję 3 rodzaje czekolad. Kiedy są już w płynnej postaci, rozlewam je w formie i mieszam przy pomocy drewnianego patyczka, aby zgromadzone smaki dobrze się ze sobą wymieszały. 

Najpierw łączę 3 rodzaje czekolad
Najpierw łączę 3 rodzaje czekolad © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Bezpośrednio na czekoladowej mozaice zaczynam układać ulubione przysmaki. I tak dodaję: precelki, cukierki Skittles, cukierki M&M’s oraz kolorowe żelki. 

Czas na dodatki
Czas na dodatki © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Przygotowany w ten sposób deser odstawiam następnie do zastygnięcia na 3 godziny

Deser w takim wydaniu odstawiam na kilka godzin
Deser w takim wydaniu odstawiam na kilka godzin © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Kiedy deser jest już gotowy, łamię go na mniejsze kawałki i od razu serwuję. W takim wydaniu genialnie się prezentuje, smacznego!

Po prostu pycha!
Po prostu pycha! © Licencjodawca | Pyszności

Zanim się pożegnamy, chciałabym podkreślić jeszcze jedną rzecz. Jak sam widzisz, przygotowanie dzisiejszego deseru jest banalnie proste, dlatego też spokojnie możesz zrobić go z maluchami. Na pewno będzie to dla nich świetna zabawa. Oczywiście taki deser możesz modyfikować i przygotowywać go za każdym razem z innymi dodatkami, aby szybko się nie znudził. Powodzenia!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
W PRL-u ten napój piły nawet dzieci. Wtedy jeszcze nikt nie miał świadomości, jak wpływa na organizm
W PRL-u ten napój piły nawet dzieci. Wtedy jeszcze nikt nie miał świadomości, jak wpływa na organizm
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi