Ekspresowa przekąska w słodkim wydaniu. Praktycznie robi się sama

Masz wolną chwilę i zjadłbyś coś słodkiego, ale sam nie wiesz, dokładnie co to miałoby być? Przychodzę z genialnym rozwiązaniem, które nigdy cię nie zawiedzie. Po prostu nie ma takiej opcji!

Wystarczy tak niewiele, aby przygotować genialny deserWystarczy tak niewiele, aby przygotować genialny deser
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Na pewno zgodzisz się ze mną, że każdy z nas od czasu do czasu zasługuje na słodką nagrodę w domowym wydaniu. Zwłaszcza po długim i ciężkim zimowym dniu czy to w pracy, w szkole lub na uczelni. 

I jak się okazuje, świetnie w tej roli spisze się mega szybki i prosty w przygotowaniu deser czekoladowy z dodatkami. To oczywiście nie koniec dobrych wiadomości na dziś. Nie dość, że jego przygotowanie to prawdziwa bułka z masłem, to znajdziesz tu dosłownie wszystkie ulubione kultowe przysmaki. Dlatego też nie zwlekaj ani chwili dłużej i od razu zapoznaj się z całą instrukcją. 

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ekspresowa przekąska w słodkim wydaniu. Praktycznie robi się sama

Ten deser zachwyca już samym wyglądem. Tylu kolorów i przeróżnych łakoci w jednym miejscu jeszcze nie widziałam!

Składniki:

  • 200 g białej czekolady,
  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 200 g mlecznej czekolady,
  • 50 g precelek,
  • 50 g M&M’s,
  • 20 g cukierków Skittles,
  • 4 czerwone żelki,
  • 4 zielone żelki,
  • 4 czerwono-zielone żelki.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania blachy do pieczenia, w której powstanie przyszły deser. Najpierw zabezpieczam ją papierem do pieczenia. Następnie w kąpieli wodnej przygotowuję 3 rodzaje czekolad. Kiedy są już w płynnej postaci, rozlewam je w formie i mieszam przy pomocy drewnianego patyczka, aby zgromadzone smaki dobrze się ze sobą wymieszały. 

Najpierw łączę 3 rodzaje czekolad
Najpierw łączę 3 rodzaje czekolad © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Bezpośrednio na czekoladowej mozaice zaczynam układać ulubione przysmaki. I tak dodaję: precelki, cukierki Skittles, cukierki M&M’s oraz kolorowe żelki. 

Czas na dodatki
Czas na dodatki © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Przygotowany w ten sposób deser odstawiam następnie do zastygnięcia na 3 godziny

Deser w takim wydaniu odstawiam na kilka godzin
Deser w takim wydaniu odstawiam na kilka godzin © Licencjodawca | Pyszności

Krok 4. Kiedy deser jest już gotowy, łamię go na mniejsze kawałki i od razu serwuję. W takim wydaniu genialnie się prezentuje, smacznego!

Po prostu pycha!
Po prostu pycha! © Licencjodawca | Pyszności

Zanim się pożegnamy, chciałabym podkreślić jeszcze jedną rzecz. Jak sam widzisz, przygotowanie dzisiejszego deseru jest banalnie proste, dlatego też spokojnie możesz zrobić go z maluchami. Na pewno będzie to dla nich świetna zabawa. Oczywiście taki deser możesz modyfikować i przygotowywać go za każdym razem z innymi dodatkami, aby szybko się nie znudził. Powodzenia!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Odwiedziłam jarmark w Krakowie. Te dania zdziwiły mnie bardziej niż ceny
Odwiedziłam jarmark w Krakowie. Te dania zdziwiły mnie bardziej niż ceny
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯