PrzepisPrzekąskiFaszerowana rolada tostowa

Faszerowana rolada tostowa

Faszerowana rolada tostowa
Pyszności

15.01.2018 17:00, aktual.: 16.01.2018 08:23

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Wiemy, że przepadacie za roladami, dlatego dziś ponownie mamy dla Was ciekawą i oryginalną propozycję. Tym razem przygotowaliśmy roladę z tostów, którą połączyliśmy z pysznym farszem. Co z tego wyszło? Obejrzyjcie poniższy filmik, a wszystko stanie się jasne :)

Składniki:

  1. 20 kromek chleb tostowy
  2. 16 plastrów ser żółty
  3. 1/3 szkl. pietruszka posiekana
  4. 1 szt. jajko
  5. 300 g serek śmietankowy
  6. 3 łyżki śmietanka 30%
  7. 200 g parmezan
  8. 600 g pierś z kurczaka upieczona, doprawiona i postrzępiona
  9. 6 plastrów boczek podsmażony na patelni i pokrojony w kostkę
  10. 1 szczypta sól
  11. 1 szczypta pieprz
  12. 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:

1. Usuń skórki dookoła chleba i ułóż je w pionowych rzędach. Następnie rozwałkuj (jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

2. Na rozwałkowanych tostach ułóż plastry żółtego sera.

Obraz

3. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, śmietankę 30%, parmezan, kurczaka, boczek, sól, pieprz, czosnek i pietruszkę. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj.

Obraz

4. Nałóż farsz na chleb tostowy. I zwiń w rulon.

Obraz

5. W małej miseczce roztrzep jajko i dodaj do niego posiekaną pietruszkę. Piecz roladę przez 30 minut w temperaturze - 180 stopni Celsjusza.

Obraz

6. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także