PrzepisPrzekąskiCynamonowe jabłka faszerowane pysznym sernikowym nadzieniem

Cynamonowe jabłka faszerowane pysznym sernikowym nadzieniem

Cynamonowe jabłka faszerowane pysznym sernikowym nadzieniem
Pyszności

12.10.2016 10:26, aktual.: 23.05.2017 14:14

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

W tym artykule chciałabym pokazać ci bardzo ciekawy przepis, który osobiście kojarzy mi się ze złotą jesienią. Pewnie zastanawiasz się teraz, o jakim daniu mowa.

Otóż będzie to wyjątkowy deser - cynamonowe jabłka faszerowane pysznym sernikowym nadzieniem. Mmm, uwierzcie mi - prawdziwe pyszności!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 3 szt. jabłka
  2. 4 łyżki masło
  3. 2 łyżki brązowy cukier
  4. 1 łyżeczka cynamon
  5. 250 g serek śmietankowy
  6. 115 g cukier puder
  7. 1/2 łyżeczki olejek waniliowy
  8. herbatniki pokruszone
Sposób przygotowania:
1. Odkrój górną część od jabłek, a następnie wydrąż środek każdego z nich.
2. Do miseczki włóż roztopione masło, cukier brązowy i łyżeczkę cynamonu. Dobrze wymieszaj.
3. Za pomocą pędzelka nasmaruj środek jabłek przygotowaną mieszanką. Następnie ułóż jabłka na blaszce do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 20 minut.
4. W czasie pieczenia jabłek przygotuj nadzienie sernikowe. W tym celu do miski włóż serek śmietankowy, cukier puder i olejek waniliowy. Za pomocą miksera zmiksuj na kremową masę.
5. Po 20 minutach pieczenia, wyjmij jabłka z piekarnika i nałóż do nich przygotowane nadzienie sernikowe. Następnie włóż do piekarnika na kolejne 10 minut.
6. Po 10 minutach wyjmij jabłka z piekarnika i przełóż je na talerz. Posyp je z wierzchu cynamonem i pokruszonymi herbatnikami.
7. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także