Fioletowe hot dogi w Żabce. Pracownik sklepu postanowił spróbować i wszystko nagrać

W sieci sklepów Żabka pojawiły się wyjątkowe hot dogi. Jeden z pracowników mówi szczerze, co o nich myśli. Swój test jedzenia nagrał i udostępnił w mediach społecznościowych.

Pracownik Żabki przetestował najnowszego hot dogaPracownik Żabki przetestował najnowszego hot doga
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, TikTok | @lucas_xcx_, DarSzach

Na pewno choć raz w życiu miałeś okazję skosztować kultowych hot dogów z Żabki. Pamiętam, że kiedy jeszcze studiowałam, to moi znajomi na każdej dłuższej przerwie chodzili właśnie na takie drugie śniadanie. I za każdym razem musiała być to Żabka. Inne rozwiązanie po prostu nie wchodziło w grę.

Sama przyznaję, że również lubię hot dogi z tej sieci. I zwykle stawiam na klasykę, ale przy najbliższej okazji na pewno się to zmieni. Dlaczego? 

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Parówki w chlebie tostowym. Nowy sposób na śniadanie

Fioletowe hot dogi w Żabce

W ostatnim czasie w ofercie popularnej sieci sklepowej pojawiły się zupełnie nowe hot dogi. Czym się wyróżniają? I jak smakują? Od razu śpieszę z wyjaśnieniami!

Jaka kombinacja hot doga jest twoim ulubionym miksem?
Jaka kombinacja hot doga jest twoim ulubionym miksem? © Adobe Stock | MK studio

Otóż chodzi o tzw. School Dogi, które charakteryzują się mega oryginalnym kolorem. Fioletowe hot dogi zostały wprowadzone do sprzedaży wraz z rozpoczynającym się w Polsce nowym rokiem szkolnym. I nie jest to oczywiście przypadek, bo właśnie do młodzieży skierowana jest najnowsza perełka Żabki. Na oficjalnym profilu facebookowym sieci sklepów możemy przeczytać:

"Gdy zaczyna się rok szkolny, przybywa On – cały na fioletowo Limitowany Prymus z sosem Orient Curry już dostępny w Żabce Smak: celujący. Wbijecie po niego na długiej przerwie?"

Co wyróżnia przekąskę oprócz ciekawego koloru? Otóż do parówki i bułki został dołączony orientalny sos curry. Skusiłbyś się na takie połączenie?

Co o nowym hot dogu sądzi pracownik sieci?

Swoją recenzją na temat fioletowego hot doga w sieci zamieścił sam pracownik Żabki. @lucas_xcx_, bo o nim mowa, jest znanym tiktokerem. Z obserwującymi dzieli się właśnie sprawami związanymi ze swoją pracą. Kiedy więc na rynku pojawił się oryginalny hot dog, nie mógł milczeć. 

Mężczyzna w swoim krótkim nagraniu zwraca uwagę na sos dodawany do fioletowej przekąski. Już po pierwszym kęsie widać, że nowa kombinacja smakowa przypadła mu do gustu

- Fajny jest ten sosik. Taki kabanos w wersji fioletowej, bo nie wiem do czego porównać ten smak. Ogółem polecam, bo bardzo dobry jest - przekonuje tiktoker Łukasz.

Pracownik Żabki swoją recenzję zakończył stwierdzeniem, że poleca skosztować nowego hot doga. Jego zdaniem jest bardzo dobry. Ja na pewno go przetestuje, a ty? Oczywiście, jeśli taki test masz już za sobą, koniecznie podziel się swoją opinią na temat fioletowego hot doga. Polecasz go?  

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy