Frytkowe muffinki

Od jakiegoś czasu chodziły za nami frytki i oto są - w zupełnie innej formie ? Tego nie możecie przegapić ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. cebula
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 1/4 opakowania Frytki
  4. 2 szkl. groszek z marchewką
  5. 1/3 szkl. mąka
  6. 300 ml bulion
  7. 200 ml śmietanka 30%
  8. 1 szt. pierś z kurczaka ugotowana w bulionie
  9. 1 łyżeczka pieprz
  10. 1 łyżeczka sól
  11. 1 szt. ciasto francuskie
Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i groszek z marchewką.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj mąkę, bulion oraz śmietankę 30%.

Obrazek

3. Następnie do mieszanki dodaj ugotowaną i poszarpaną pierś z kurczaka. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

4. Z ciasta francuskiego wytnij małe kółka i umieść je na spodzie formy na muffiny.

Obrazek

5. Dodaj przygotowaną mieszankę, a na wierzchu ułóż frytki. Piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Tak zrobisz idealny omlet. Urośnie i będzie puszysty
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯