Halloweenowe jajka

Jeśli nadal nie macie pomysłu co zaserwować swoim gościom podczas imprezy halloweenowej, koniecznie zapoznajcie się z tym przepisem. To będzie prawdziwy hit! ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Czarny Farsz

  1. 3 szt. jajka
  2. 1 łyżka majonez
  3. 1 łyżka musztarda delikatesowa
  4. 3 szt. kapsułki węgiel aktywny
  5. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz czarny;

Czerwony Farsz

  1. 1 łyżeczka słodka papryka
  2. 1 szczypta sól
  3. 1 szczypta pieprz
  4. szczypiorek do dekoracji
  5. chipsy do dekoracji
  6. 3 szt. jajka
  7. 1 łyżka majonez
  8. 1 łyżka musztarda delikatesowa

Sposób przygotowania:

1. Podziel jajka na pół. Przełóż żółtka do dwóch misek, a białka odłóż na bok.

Obrazek

2. Do pierwszej miski dodaj majonez, musztardę, suszony czosnek, sól, pieprz i węgiel aktywny. Mieszaj do chwili, aż powstanie pasta.

Obrazek

3. Czas na drugą miseczkę. Do żółtek dodaj majonez, musztardę, słodką paprykę, sól i pieprz.

Obrazek

4. Przy pomocy rurek zrób z białek mini czaszki.

Obrazek

5. Nafaszeruj białka przygotowanymi pastami. Ułóż je na liściach sałaty, dodając chipsy i szczypiorek.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Hitowa nowość na jarmarkach bożonarodzeniowych. Kolejki ustawiają się, aby spróbować
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Straszą cenami na jarmarku. Sprawdziliśmy, ile wydasz w Gdańsku
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Placki ziemniaczane jak u babci. Są obłędnie chrupiące dzięki jednemu składnikowi i nie piją tłuszczu
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Magda Gessler tak smaży karpia na święta. Można jeść bez obaw, bo wcale nie ma ości
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Zdrowsza od wieprzowiny i wołowiny. Ma dużo kolagenu i żelaza, a ja robię z niej pyszny gulasz
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Lepsze niż pierniczki. Po tych ciasteczkach wszystkim lepią się palce
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Moja babcia wlewała odrobinę do krupniku. Zupa miała lepszy i pełniejszy smak
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Dodaję do puree zamiast masła. Wychodzi gładkie i sto razy smaczniejsze
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Zakwas na wigilijny barszcz. Sprawdź, kiedy go zrobić, by nie wyszedł kwaśny jak ocet
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
Mieszam w misce i zalewam warzywa. Tarta idealna na pożywne śniadanie
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
O wiele lepszy od karpia. Jest delikatny, prawie nie ma ości i żyje tylko najczystszych wodach
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
Koleżanka przyniosła na andrzejki marokańskie cygara. Na inne przekąski nikt nie spojrzał
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥