Ta kombinacja przypadnie do gustu nawet największemu marudzie. A wszystko to za sprawą wielu składników, które znajdziesz w wyjątkowych jajecznych babeczkach. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Pyszności
18.03.2018 | aktual.: 03.04.2018 14:58
Składniki:
5 szt. jajka
1 szt. czerwona papryka
1/2 szt. cebula
1 szt. pomidor
4 plastry boczek smażony
150 g szpinak podsmażony na maśle
1/2 łyżeczki pieprz
1 łyżeczka sól
1/2 szkl. ser żółty
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą jajka, czerwoną paprykę, cebulę, pomidora, boczek i szpinak.
2. Dopraw solą i pieprzem.
3. Jako kolejny składnik dodaj żółty ser i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
4. Przelej powstałą mieszankę do form na babeczki. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).