Jesienne nowości w sklepach. Te produkty umilą pochmurny dzień

Jesień to nie tylko pora na ciepłe swetry, ale również na nowe smaki w kuchni oraz sposoby na ciekawe spędzenie czasu, gdy pogoda za oknem nie zachęca do spacerów. Przygotowaliśmy przegląd nowości w sklepach i ciekawostek z branży gastronomicznej, na które warto zwrócić uwagę. Znajdzie się coś dla kawoszy, miłośników zdrowego stylu życia czy też zakochanych w czekoladzie.

Jesienne nowościJesienne nowości
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe
Ewa Malinowska

Elegancka kawa w kapsułkach

Czasy, kiedy kawa z ekspresów kapsułkowych kojarzyła się ze słabej jakości napojem odeszły w zapomnienie. Amatorzy intensywnych doznań smakowych, poszukujący wyjątkowych kawowych przeżyć z pewnością docenią Nespresso N°20. Poszukiwania idealnego smaku zajęły niemal 20 lat i zakończyły się zamknięciem ziaren Arabica w zgrabnej kapsułce. W kawie wyczuć można delikatne nuty kwiatu pomarańczy i orzeźwiającą świeżością cytrusów. Głęboki smak i aromat pozwolą dobrze zacząć jesienny dzień.

Nowe kapsułki Nespresso
Nowe kapsułki Nespresso © Materiały prasowe

Światowa premiera nowego smaku OSHEE

Miłośnicy napojów gazowanych w zdrowym wydaniu ucieszą się na widok nowości OSHEE. Marka zaprezentowała na Times Square w Nowym Jorku, najbardziej rozpoznawalnym miejscu reklamowym na świecie, nowość sygnowaną nazwiskiem Igi Świątek - OSHEE Sparkling. To połączenie orzeźwiających bąbelków i sprawdzonych formuł witaminowych znanych z poprzednich produktów tej marki. To doskonała alternatywa dla tradycyjnych napojów gazowanych, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy organizm potrzebuje dodatkowego wsparcia. Dostępne są różne warianty z obniżoną zawartością cukru oraz opcje bez dodatku cukru i słodzików.

Nowe Oshee z bąbelkami
Nowe Oshee z bąbelkami © Materiały prasowe

Design spotkał słodkości

Co wspólnego może mieć producent płytek ceramicznych z pracownią słodkości? Okazuje się, że całkiem sporo. Grupa Tubądzin połączyła siły z mistrzami cukiernictwa DESEO i stworzyła desery inspirowane kolekcją Doroty Koziary oraz Macieja Zienia. Miłośnicy deserów i designu mogą zajadać Red Velvet Cake oraz ptysiem z kremem czekoladowym i praliną. Estetyka słodkości została zainspirowana i wzorowana na koncepcjach stworzonych przez projektantów. To pyszny dowód na to, że inspirację znaleźć można w pozornie niełączących się produktach, jak płytki ceramiczne i ciastka.

DESEOxTubądzin
DESEOxTubądzin © Materiały prasowe

Idealne miejsce dla miłośników czekolady

Kiedy jesienna pogoda daje się we znaki, warto wybrać się do nowopowstałego muzeum Fabryka Czekolady E.Wedla. Atrakcja już w pierwszym miesiącu działalności przyciągnęła ponad 20 tysięcy osób. Fabryka Czekolady E. Wedel to magiczne miejsce na warszawskim Kamionku, gdzie czekolada ożywa na naszych oczach. Tutaj można odkryć tajemnice jej powstania – od ziaren kakaowca po gotowy produkt. Interaktywna wystawa pozwala dotknąć, poczuć i posmakować słodkiego świata. Wziąć można również udział w warsztatach czekoladowych i stworzyć swoją własny Torcik Wedlowski lub obejrzeć unikalną makietę przedwojennej dzielnicy Kamionka wykonaną z 300 kg czekolady. To świetny pomysł na rodzinny wypad, w szczególności, gdy nadchodzą deszczowe dni.

Fabryka Czekolady E. Wedla
Fabryka Czekolady E. Wedla © Materiały prasowe | Kuba Ceran

Szybki i zdrowy obiad dla całej rodziny

W zabiegane dni warto jest sięgnąć po ekspresowy i zdrowy obiad. Z pomocą przychodzi wtedy marka FRoSTA, która wprowadziła do swojego asortymentu kolejne nowości. W ofercie pojawiły się kurczak słodko-kwaśny z warzywami i ananasem, burgery rybne z mintaja, filety z mintaja z marynatą z masłem i ziołami oraz filety z mintaja z marynatą śródziemnomorską. Marka stawia na prosty skład bez zbędnych dodatków do żywności i konserwantów. Wystarczy kilka minut przygotowań, by cieszyć się zdrowym i pożywnym obiadem.

Marka Frosta przygotowała szereg nowości
Marka Frosta przygotowała szereg nowości © Materiały prasowe

Nowe desery mleczne

Mlekpol poszerza swoją ofertę o nowe desery, inspirowane popularnymi wypiekami, takimi jak muffinka jagodowa czy tarta cytrynowa. Desery Łaciate, to połączenie tradycji z nowoczesnością. Zawierają aż 60 proc. maślanki i nawiązują do sprawdzonych smaków, jednocześnie zaskakując oryginalnymi kompozycjami. Dzięki temu odpowiadają na rosnące zainteresowanie produktami inspirowanymi tradycyjną kuchnią, ale podanymi w zupełnie nowej odsłonie. To prosty comfort food zamknięty w 140 gramowym opakowaniu.

Nowe desery od Mlekpolu
Nowe desery od Mlekpolu © Materiały prasowe
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat