Kolorowa pizza na cieście Hot-Dog z kurczakiem, papryką, boczkiem i cebulą inspirowana przepisem z menu Domino's Pizza

Czy wiecie, że 4 lipca będziemy obchodzić Światowy Dzień Hot Doga? Ukochana przekąska na całym świecie pochodzi ze Stanów Zjednoczonych. A skoro już mowa o kultowych potrawach z USA, nie sposób nie wspomnieć o sieci Domino's Pizza, która powstała w 1960 roku i działa obecnie aż w 86 krajach!

Obrazek
Pyszności

Dziś prezentujemy Wam kolejny przepis na pyszną pizzę inspirowaną pozycją z menu Domino's Pizza. Kolorową i smaczna pizzę z sosem barbecue. Dokładny przepis na ciasto znajdziesz tutaj.

A jeśli nie możecie sami zrobić domowej pizzy, zawsze możecie skorzystać z oferty Domino's Pizza, odwiedzając ich stronę.

Składniki:

Ciasto na pizzę

  1. 25 g drożdże świeże
  2. 150 ml woda ciepła
  3. 1/2 łyżeczki cukier
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 250 g mąka pszenna
  6. 1 łyżka oliwa z oliwek

Pizza

  1. 200 g mozzarella
  2. 7 szt. parówki
  3. 1/2 szt. cebula krążki
  4. 2 łyżki sos barbecue
  5. 3 sztuki papryka żółta, czerwona i zielona
  6. 2 plastry boczek
  7. 120 g filet z kurczaka
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto, a następnie włóż je do formy. Potem umieść w jego krawędziach parówki, tak jak a zdjęciu poniżej i zawiń ciasto do środka.

Obrazek

2. Nałóż na ciasto składniki: sos barbecue, ser mozzarella, boczek, kurczak, papryka w trzech kolorach oraz cebula.

Obrazek

3. Włóż pizzę do piekarnika nagrzanego do 250°C na 10 minut. To wszystko! Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat