PrzepisKolorowe kopytka w sosie pomidorowym
Kolorowe kopytka w sosie pomidorowym
Jeśli lubisz kopytka, koniecznie musisz wypróbować naszą kolorową kombinację w sosie pomidorowym. Ślinka cieknie od samego patrzenia.
Pyszności
08.07.2019 | aktual.: 20.03.2024 10:40
Ten przepis przypadnie do gustu nawet największemu marudzie. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste. Czego chcieć więcej?
Składniki:
Kopytka
- 1 kg ziemniaki typ BC
- 350 g mąka pszenna plus do podsypania
- 2 łyżki mąka ziemniaczana
- 1 szt. jajko
- 2 łyżki przecier pomidorowy
- 2 łyżki szpinak rozdrobniony
- 1/2 łyżeczki sól
Sos pomidorowy
- 1/4 szkl. bazylia świeża posiekana
- 400 g puszka pomidorów krojonych
- 2 łyżeczki sól (z podziałem na pół)
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka cukier
- 1 łyżka masło
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 1 szt. cebula
- 2 szt. ząbki czosnku
Sposób przygotowania: