Lipińska zjadła jagodziankę od Magdy Gessler. Jak zwykle była szczera do bólu

Sezon na jagodzianki w pełni. I na małą degustację zdecydowała się również sama Blanka Lipińska, która odwiedziła jedną z restauracji Magdy Gessler. Jak jej smakowała słodka przekąska? Już za moment wszystko stanie się jasne.

ObrazekBlanka Lipińska podzieliła się w sieci recenzją jagodzianki od Magdy Gessler/źródło: vivoo/Adobe Stock, IG/instagram.com/blanka_lipinska/
Marzena Pęcak

Od kilku tygodni możemy cieszyć się pysznymi jagodami. Nic więc dziwnego, że na tapecie jednocześnie znalazły się kultowe jagodzianki. Wiele osób piecze je samodzielnie, inni zaś wolą kupić gotowy produkt. A ty lubisz jagodzianki? Jeśli tak, robisz je samodzielnie? Czy jednak wolisz kupować je w sprawdzonym miejscu?

Na jagodzianki ze swoim partnerem w ostatnim czasie wybrała się dobrze wszystkim znana Blanka Lipińska. Autorka poczytnej serii książek podzieliła się swoją opinią na Instastories. Czy jagodzianki od Magdy Gessler skradły jej serce?

Obrazek
A ty sam robisz jagodzianki, czy wolisz kupować je w sprawdzonej cukierni?/źrodło: yanek/Adobe Stock

Blanka o jagodziankach od Gessler

Z zamieszczonej w sieci relacji można wyciągnąć kilka wniosków. Po pierwsze zakochana para zgodnie uznała, że zakupiona jagodzianka jest niezła. Znanej celebrytce nie spodobała się jednak wysoka cena drożdżówki. I choć jej partner próbował wytłumaczyć, że koszt drożdżówki może wynikać z ceny jagód, kobieta nadal nie kryła zaskoczenia.

W tym miejscu warto przypomnieć, że jagodzianki w "Słodki Słony" jeszcze dwa lata temu kosztowały 18 zł. W 2022 roku cena ta została podniesiona do 23 zł. W tym roku padł kolejny rekord i za drożdżówkę trzeba zapłacić obecnie aż 28 zł. Dlatego też trudno nie zgodzić się z Blanką. Ta kwota jak najbardziej może szokować.

Kruszonka i ciasto

W swojej ocenie znana artystka podkreśliła, że na jagodziance jest dużo kruszonki. Wspomniała też o formie samego ciasta.

"Ciasto jest takie, jakby było nieupieczone. To nie jest zakalec. To takie ma być mokrutkie takie" - wyjaśniła.

Podsumowując, degustacja jagodzianki od Magdy Gessler zakończyła się sukcesem. Blanka Lipińska niejednokrotnie na swoim IG dzieli się relacjami z kuchni, więc na sztuce kulinarnej na pewno się zna. Jest też szczera do bólu, dlatego jej relacja na pewno jest w 100% autentyczna.

Zanim się pożegnamy, koniecznie daj mi znać, czy ty też próbowałeś kultowej jagodzianki od Magdy Gessler. Jeśli tak, koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Ja niestety nie miałam jeszcze okazji, ale mam nadzieję, że szybko to nadrobię!

Wybrane dla Ciebie

Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend