Lipińska zjadła jagodziankę od Magdy Gessler. Jak zwykle była szczera do bólu

Sezon na jagodzianki w pełni. I na małą degustację zdecydowała się również sama Blanka Lipińska, która odwiedziła jedną z restauracji Magdy Gessler. Jak jej smakowała słodka przekąska? Już za moment wszystko stanie się jasne.

ObrazekBlanka Lipińska podzieliła się w sieci recenzją jagodzianki od Magdy Gessler/źródło: vivoo/Adobe Stock, IG/instagram.com/blanka_lipinska/
Marzena Pęcak

Od kilku tygodni możemy cieszyć się pysznymi jagodami. Nic więc dziwnego, że na tapecie jednocześnie znalazły się kultowe jagodzianki. Wiele osób piecze je samodzielnie, inni zaś wolą kupić gotowy produkt. A ty lubisz jagodzianki? Jeśli tak, robisz je samodzielnie? Czy jednak wolisz kupować je w sprawdzonym miejscu?

Na jagodzianki ze swoim partnerem w ostatnim czasie wybrała się dobrze wszystkim znana Blanka Lipińska. Autorka poczytnej serii książek podzieliła się swoją opinią na Instastories. Czy jagodzianki od Magdy Gessler skradły jej serce?

Obrazek
A ty sam robisz jagodzianki, czy wolisz kupować je w sprawdzonej cukierni?/źrodło: yanek/Adobe Stock

Blanka o jagodziankach od Gessler

Z zamieszczonej w sieci relacji można wyciągnąć kilka wniosków. Po pierwsze zakochana para zgodnie uznała, że zakupiona jagodzianka jest niezła. Znanej celebrytce nie spodobała się jednak wysoka cena drożdżówki. I choć jej partner próbował wytłumaczyć, że koszt drożdżówki może wynikać z ceny jagód, kobieta nadal nie kryła zaskoczenia.

W tym miejscu warto przypomnieć, że jagodzianki w "Słodki Słony" jeszcze dwa lata temu kosztowały 18 zł. W 2022 roku cena ta została podniesiona do 23 zł. W tym roku padł kolejny rekord i za drożdżówkę trzeba zapłacić obecnie aż 28 zł. Dlatego też trudno nie zgodzić się z Blanką. Ta kwota jak najbardziej może szokować.

Kruszonka i ciasto

W swojej ocenie znana artystka podkreśliła, że na jagodziance jest dużo kruszonki. Wspomniała też o formie samego ciasta.

"Ciasto jest takie, jakby było nieupieczone. To nie jest zakalec. To takie ma być mokrutkie takie" - wyjaśniła.

Podsumowując, degustacja jagodzianki od Magdy Gessler zakończyła się sukcesem. Blanka Lipińska niejednokrotnie na swoim IG dzieli się relacjami z kuchni, więc na sztuce kulinarnej na pewno się zna. Jest też szczera do bólu, dlatego jej relacja na pewno jest w 100% autentyczna.

Zanim się pożegnamy, koniecznie daj mi znać, czy ty też próbowałeś kultowej jagodzianki od Magdy Gessler. Jeśli tak, koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Ja niestety nie miałam jeszcze okazji, ale mam nadzieję, że szybko to nadrobię!

Wybrane dla Ciebie
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟