Lipińska zjadła jagodziankę od Magdy Gessler. Jak zwykle była szczera do bólu

Sezon na jagodzianki w pełni. I na małą degustację zdecydowała się również sama Blanka Lipińska, która odwiedziła jedną z restauracji Magdy Gessler. Jak jej smakowała słodka przekąska? Już za moment wszystko stanie się jasne.

ObrazekBlanka Lipińska podzieliła się w sieci recenzją jagodzianki od Magdy Gessler/źródło: vivoo/Adobe Stock, IG/instagram.com/blanka_lipinska/
Marzena Pęcak

Od kilku tygodni możemy cieszyć się pysznymi jagodami. Nic więc dziwnego, że na tapecie jednocześnie znalazły się kultowe jagodzianki. Wiele osób piecze je samodzielnie, inni zaś wolą kupić gotowy produkt. A ty lubisz jagodzianki? Jeśli tak, robisz je samodzielnie? Czy jednak wolisz kupować je w sprawdzonym miejscu?

Na jagodzianki ze swoim partnerem w ostatnim czasie wybrała się dobrze wszystkim znana Blanka Lipińska. Autorka poczytnej serii książek podzieliła się swoją opinią na Instastories. Czy jagodzianki od Magdy Gessler skradły jej serce?

Obrazek
A ty sam robisz jagodzianki, czy wolisz kupować je w sprawdzonej cukierni?/źrodło: yanek/Adobe Stock

Blanka o jagodziankach od Gessler

Z zamieszczonej w sieci relacji można wyciągnąć kilka wniosków. Po pierwsze zakochana para zgodnie uznała, że zakupiona jagodzianka jest niezła. Znanej celebrytce nie spodobała się jednak wysoka cena drożdżówki. I choć jej partner próbował wytłumaczyć, że koszt drożdżówki może wynikać z ceny jagód, kobieta nadal nie kryła zaskoczenia.

W tym miejscu warto przypomnieć, że jagodzianki w "Słodki Słony" jeszcze dwa lata temu kosztowały 18 zł. W 2022 roku cena ta została podniesiona do 23 zł. W tym roku padł kolejny rekord i za drożdżówkę trzeba zapłacić obecnie aż 28 zł. Dlatego też trudno nie zgodzić się z Blanką. Ta kwota jak najbardziej może szokować.

Kruszonka i ciasto

W swojej ocenie znana artystka podkreśliła, że na jagodziance jest dużo kruszonki. Wspomniała też o formie samego ciasta.

"Ciasto jest takie, jakby było nieupieczone. To nie jest zakalec. To takie ma być mokrutkie takie" - wyjaśniła.

Podsumowując, degustacja jagodzianki od Magdy Gessler zakończyła się sukcesem. Blanka Lipińska niejednokrotnie na swoim IG dzieli się relacjami z kuchni, więc na sztuce kulinarnej na pewno się zna. Jest też szczera do bólu, dlatego jej relacja na pewno jest w 100% autentyczna.

Zanim się pożegnamy, koniecznie daj mi znać, czy ty też próbowałeś kultowej jagodzianki od Magdy Gessler. Jeśli tak, koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Ja niestety nie miałam jeszcze okazji, ale mam nadzieję, że szybko to nadrobię!

Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska