Truskawkowe lody domowej roboty dla juniora

Co możesz podarować swojemu dziecku w dniu jego święta? Oczywiście lody domowej roboty w truskawkowym wydaniu! Ślinka cieknie od samego patrzenia ?

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

To prawdziwy strzał w 10! Więc z pewnością każdy maluch będzie zachwycony ?

Składniki:

  1. 2 szkl. truskawki posiekane
  2. 1 puszka mleko skondensowane
  3. 500 ml śmietanka 30%
  4. 1 szt. cytryna sok
  5. 2 szkl. zblendowane truskawki

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: posiekane truskawki, mleko skondensowane, śmietankę 30% oraz sok z cytryny.

Obrazek

2. Powstałą mieszankę przelej do plastikowych kubków (3/4). Następnie dodaj patyczek do lodów i wstaw do zamrażarki na 4 godziny.

Obrazek

3. Uzupełnij kubeczki przy pomocy zblendowanych truskawek i ponownie wstaw do zamrażarki na 2 godziny.

Obrazek

4. I pyszne lody truskawkowe są już gotowe!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Jak cebula wpływa na organizm? Mało kto ma tego świadomość
Jak cebula wpływa na organizm? Mało kto ma tego świadomość
Bób po sycylijsku zawładnął moją kuchnią. Robię go niemal codziennie
Bób po sycylijsku zawładnął moją kuchnią. Robię go niemal codziennie
Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie zjesz ogórka kiszonego? Wielu nie ma świadomości
Co się stanie z twoim ciałem, gdy codziennie zjesz ogórka kiszonego? Wielu nie ma świadomości
Już w sklepie zauważysz, czy arbuz był sztucznie pędzony. Jeden szczegół to zdradza
Już w sklepie zauważysz, czy arbuz był sztucznie pędzony. Jeden szczegół to zdradza
Młoda kapusta do słoików. Dorzuć te dodatki, a zjesz szybciej niż doniesiesz do spiżarni
Młoda kapusta do słoików. Dorzuć te dodatki, a zjesz szybciej niż doniesiesz do spiżarni
Ciasto z truskawkami od Magdy Gessler. Przepis banalny, a smak i wygląd jak z najlepszej cukierni
Ciasto z truskawkami od Magdy Gessler. Przepis banalny, a smak i wygląd jak z najlepszej cukierni
Leczo i zwykły gulasz mogą się przy nim schować. Odkąd jadłam w Bułgarii, robię co chwilę
Leczo i zwykły gulasz mogą się przy nim schować. Odkąd jadłam w Bułgarii, robię co chwilę
Lepsza niż malina i truskawka. W Polsce mało znana, a bardzo zdrowa i rośnie nawet na balkonie
Lepsza niż malina i truskawka. W Polsce mało znana, a bardzo zdrowa i rośnie nawet na balkonie
Ten chleb można jeść bez wyrzutów sumienia. Jest pyszny, a nie ma drożdży i glutenu
Ten chleb można jeść bez wyrzutów sumienia. Jest pyszny, a nie ma drożdży i glutenu
Bez mięsa, a znika ze stołu w mgnieniu oka. Nawet węgierskie leczo mi tak nie smakuje
Bez mięsa, a znika ze stołu w mgnieniu oka. Nawet węgierskie leczo mi tak nie smakuje
Kopytka z ziemniaków są już niemodne. Robię je z innego warzywa i każdy chwali
Kopytka z ziemniaków są już niemodne. Robię je z innego warzywa i każdy chwali
Już nie boczek i cebula. Teraz robię jajecznicę z innym składnikiem i jest o niebo lepsza
Już nie boczek i cebula. Teraz robię jajecznicę z innym składnikiem i jest o niebo lepsza