Lody tajskie domowej roboty

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ogromną miłośniczką lodów. To mój ulubiony deser, który mogłabym jeść na okrągło.

Obrazek
Pyszności

Co więcej, jest wiele przepisów, które pozwalają nam stworzyć pyszne lody domowej roboty. Przykład? Genialne lody tajskie, które są największym hitem tego lata. Cały przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 2 szkl. śmietanka 30%
  2. 1 puszka mleko skondensowane słodzone
  3. 1 szczypta sól
  4. 1/3 szkl. posypka cukrowa kolorowa
  5. polewa czekoladowa do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz ze sobą śmietankę 30%, mleko skondensowane oraz szczyptę soli.

Obrazek

2. Przelej powstałą mieszankę do formy. Dodaj kolorową posypkę cukrową i dokładnie wymieszaj. Formę z przyszłymi lodami włóż do zamrażarki na 4 godziny.

Obrazek

3. Przy pomocy specjalnej łopatki zroluj lody i umieść je w kubku.

Obrazek

4. Możesz dodać ulubioną polewę i cieszyć się pysznym smakiem niesamowitych lodów!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze