PrzepisObiadŁosoś na grzance z pomidorkami koktajlowymi

Łosoś na grzance z pomidorkami koktajlowymi

Łosoś na grzance z pomidorkami koktajlowymi
Pyszności

04.09.2018 09:00, aktual.: 05.09.2018 10:24

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Oto genialna przekąska z łososiem w roli głównej ? Takiemu zestawowi nie można powiedzieć nie ?

Składniki:

  1. 2 szt. filet z łososia
  2. 3 szczypty sól
  3. 3 szczypty pieprz
  4. 3 szczypty oregano
  5. 1/2 szt. cebula posiekana
  6. 1 ząbek czosnek
  7. 1 opakowanie pomidorki koktajlowe
  8. 20 ml sok z cytryny
  9. 1/3 szkl. bazylia posiekana
  10. 1/3 szkl. parmezan
Sposób przygotowania:

1. Filety łososia podziel na mniejsze kawałki. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz oregano.

Obraz

2. Następnie przenieś na patelnię i ponownie dopraw do smaku. Smaż przez kilka minut na każdej ze stron.

Obraz

3. Odstaw łososia na bok i na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i pomidorki koktajlowe.

Obraz

4. Po chwili dodaj sok z cytryny, posiekaną bazylię i ponownie dodaj łososia oraz parmezan.

Obraz

5. Gotowego łososia możesz podać na grzance. Nie zapomnij o dodaniu kremu balsamicznego. Smacznego ❤️

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także